Vila i frid, Ingo.

Ingo, ja så "hette" han ju hos oss alla svenskar. Ja, inte bara oss svenskar förresten, hela världen visste vem Ingo var.
Ingo, mannen med "tors hammare" som sitt speciella slag.
Ingo, den vanlige göteborgaren, en man av folket som inte var förmer än någon annan även om han blev såväl rik som känd.

Vi här på IK är för unga för att förstå hur stor Ingo verkligen var. Vi har dock hört historierna från släktingar etc om de legendariska radio luxemburgsändningarna som gjorde att folk satt uppe mitt natten för att höra matchen mot floyd.
Tungviktstiteln i boxning, en av de absolut svåraste titlarna man kan vinna i idrottsvärlden (iaf då när det inte fanns massvis med bälten) var Ingos och aldrig efter det har den varit svensk.

Ingo är en av vårt lands absolut största, när man röstade fram "Sveriges bästa idrottsman genom tiderna" kom han förvisso "bara" trea, men det beror nog mer på att fler minns  Borgs och Stenmarks bedrifter än Ingos.

Som sagt är vi på IK för unga för att minnas Ingo live, men även om det är oerhört svårt att jämföra idrotter så tordes Ingo vara den störste stjärnan Sverige haft, ingen annan enskild stjärna har t.ex. lyckats få 25tusen personer att komma till Ullevi för att "enbart" hylla och se honom.

Vila i frid, Ingo, en av våra absolut största.

ONCE A CHAMP-ALWAYS A CHAMP!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0