Vita Hästen vann rättvist

Vita Hästen vann, efter en kämpainsats, dagens oerhört viktiga streckmatch mot serietrean Enköping med siffrorna 3-1, därmed lever hoppet om fortsatt kvalande till allsvenskan vidare! Vita Hästen inledde, som så många gånger förr, matchen bäst, men trots många fina lägen lyckades man inte göra mål. Vita Hästen fick under perioden spela två powerplay, men utan något resultat. Faktum är att Vita Hästen, senare i matchen, skapade bättre målchanser i boxplay än i powerplayspelet i den första perioden.

Den andra perioden inleddes med lite "hawaii-hockey" fram tills fyra minuter in, då Enköping drog på sig sin tredje  raka utvisning. Liksom i den första perioden spelade Vita Hästen till en början inte speciellt bra, något Linus Näsström tillslut tröttnade på. Han tog själv hand om pucken, åkte in i anfallszon, fintade bort hela försvaret och satte pucken snyggt i nättaket bakom Enköpings rutinerade och annars så storspelande målvakt Jan Axtilius. Vita Hästen tog därefter tydligare hand om taktpinnen i matchen, men då hände det som inte fick hända, Enköping kvitterade till 1-1. Efter kvitteringsmålet stod matchen och vägde en aning och Enköping fortsatte dra på sig utvisningar. När klockan stod på 15:43 in i den andra perioden blåste domaren av spelet. Då hade nämligen Vita Hästen gjort 2-1 i powerplay, efter ett fint samarbete där Victor Ringberg och Linus Näsström passade fram pucken till Marcus Eriksson, som sedermera kunde sprätta in pucken i mål. Uddamålsledningen höll sedan Vita Hästen tills den andra perioden var färdigspelad.

Tredje perioden började med press från Vita Hästens sida och drygt sex minuter in i perioden kunde lagets senaste nyförvärv Stefan Wiktorsson sätta pucken i mål efter en fin soloprestation. Vita Hästen tog således ledningen med 3-1 och därefter kändes matchen relativt avgjord. Vita Hästen drog på sig en del utvisningar, men utan några större problem redde man ut dem utan att släppa in någon puck. Matchen slutade 3-1 och sett till matchbilden låg 4-1 (IK:s tippade resultat) närmre till hands än 3-2.

I och med segern tog Vita Hästen tre värdefulla poäng och nu är man, med två omgångar kvar att spela, uppe på samma antal poäng som just Enköping. Det enda som skiljer lagen åt just nu är målskillnaden.