MF08 - D4

Imorgon är det åter igen lördag, och lördagar innebär, som ni säkert redan känner till vid det här laget, melodifestival! Den här gången ska årets fjärde, och därmed sista, kvaltävling avgöras och denna gång beger sig cirkus Luuk & co. till Norrland, närmare bestämt till Karlskrona! Efter förra veckans fiasko har jag tappat förtroende för det svenska folket, men trots allt vill jag ge er en sista chans nu att guida er genom de olika bidragen! Först av allt vill jag säga att den här deltävlingen är ganska svårtippat, men... here we go!

Niklas Strömstedt - För många ord om kärlek
Niklas Strömstedt är en artist som jag tycker om, men det här bidraget är tyvärr inte något av det bättre han har presterat genom åren. Låten i sig är kanske godkänd, men det ska nog mycket till om inte Strömstedt ska gå samma öde till mötes som Isaksson.
Betyg: 2 bananer av 5 möjliga, där 1 är sämst och 5 är bäst

Calaisa - If I could
En ganska lugn och fin låt framförd av en dam som kan sjunga, till skillnad från exempelvis den där Frida som gick vidare i förra veckan. Låten saknar dock någon snitsig refräng, så den bör inte kunna ta sig vidare i tävlingen.
Betyg: 2 bananer

Daniel Mitsogiannis - Pame
Daniel är tydligen Norrköpings stolthet i årets upplaga av melodifestivalen. "Peking" har ju aldrig varit framgångsrika inom musikbranschen hittills, men Daniel kan faktiskt gå vidare om han framför låten perfekt. Låten är nämligen ganska bra, den har en refräng som man kommer ihåg och ett allmänt ganska uppfriskande tempo, till skillnad från de första två bidragen. Kan gå vidare till andra chansen.
Betyg: 3 bananer

Linda Bengtzing - Hur svårt kan det va
Linda Bengtzing är sen några år tillbaka en av mina favoritartister i melodifestivalen. Bidraget hon kommer med i år är inte hennes allra bästa (det låter även som hon har snott introt från en av Mikas låtar), men det är ändock tillräckligt bra för att kunna bära hela vägen till final. Bengtzing utstrålar alltid mycket energi, så hon bör inte kunna misslyckas.
Betyg: 3 bananer

Nordman - I lågornas sken
Nordman kommer den här gången med en ganska "partig" låt, med en refräng som låter ungefär såhär; ?WOHOO?. Nordman har ett så pass egocentriskt utseende och konstig personlighet att det ska mycket till om han ska åka ut. Kommer troligen gå vidare till andra chansen eller final.
Betyg: 3 bananer

Sibel - That is where I'll go
Sibel har ett namn som påminner om Sibylla. Om det är bra eler dåligt för hennes chanser att ta sig vidare i melodifestivalen vill jag inte spekulera om, så därför skiter jag i det. Sibel kommer i alla fall till start med ett ganska bra bidrag där hon kan utnyttja den fina röst som hon faktiskt har. Låten är inte någon förhandsfavorit, men om någon låt ska skrälla så är det denna. Kan ta sig hela vägen till final om framförandet lyckas fullt ut!
Betyg: 3 bananer

Fronda - Ingen mår så bra som jag
Skräp.
Betyg: 1 banan

Charlotte Perrelli - Hero
Bilmärket Pirelli är bra, likaså är sångaren Perrelli bra, hon är nämligen den senaste artisten från sverige som vunnit hela Eurovision song contest! Årets bidrag är mycket bra. En fartfylld låt med bra refräng och där Charlotte kan använda sin röst på ett ganska bra sätt. Allt annat än en finalplats är skandal!
Betyg: 4 bananer

Tävlingen slutar således enligt följande:
Till finalen: Perrelli & Bengtzing
Till andra chansen: Nordman & Daniel

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0