Superettan tips 2018.

Superettan 2018.

Bloggen må vara död, men likt Jesus återuppstår den vid påsk när serierna startar igen.
Nog med religiöst dravel nu och rakt på tipsen!

Denna säsong tippar bara FH och AH. Likt tidigare år gäller samma gamla vanliga regler, d.v.s. vi tippar varsin tabell, lägger ihop tabellplaceringarna och rangordnar lagen efter det.
Hamnar två lag på samma summa avgörs placeringen i tipset efter vilken enskild position som laget tippats högst på, är det lika där med går vi på vilken frukt AH ätit senast.

För att göra det hela ännu mer spännande börjar vi nerifrån och upp i tipsen.
(Lag-totalt tips-FHs tips-AHs tips)

16.IK Frej 30 (15-15)
Va??? Har dom tippat lika tänker ni nu.
Jo,men se på alla sveriges domare det har vi visst gjort. Ja,men då behöver vi ju inte ens kommentera detta mer, Frej slutar på femtonde plats i serien för det har IKs samlade tipsexpertis sagt. Fast dom hamnar på sextonde plats i tipset!

15.Norrby IF 30 (16-14)
Norrby har fått tillbaka skyttekungen Yarsuvat och det kan väl kanske tyda på att det görs mål framåt denna säsong (skyttekungar brukar tydligen betyda mål framåt har vi läst...).
Resten av laget tror vi inte på dock. AH tror att det vackra boråslaget (blåvita färger är vackra) får kvala men det tror inte jag...

14.Athletic Fotball Club Eskilstuna City United Väsby IF Café Opera Fc Djursholm. 29 (13-16)
ÅK UR!!! Försvinn från svensk fotbolls medvetande och kom aldrig åter. Det är egentligen allt vi har att säga om denna direkt vidriga förening.

13. IK Brage 24 (12-12)
Borlänges fotbollsstolthet slutar helt enkelt tolva eftersom vi båda tippar det. Fast totalt har vi dom på plats tretton, visst är våra tabellregler underbara?
Denna säsong slipper man dessutom dras med Dalkurd i staden och det är bara klassiska Brage som spelar elitfotboll på Domnarsvallen 2018.
Mina starkaste minnen av Brage är förutom den klassiska ramsan om att "Brage e lage som aldri tappe tage" är en briljant 0-0 match på Gamla Ullevi i allsvenskan 93...

12.IFK Värnamo 24 (14-10)
Ännu ett lag i vackra färger. Vi vet egentligen inte så mycket mer om detta gäng än att vi åkt förbi här några gånger på väg till andra orter i riket. Då trodde vi inte så mycket på Värnamo som ort och det kan vi väl då låtsas ligga till grund för detta tips, det är förvisso egentligen skitsnack men det låter bra...

11.Varberg BoIS 22 (11-11)
Återigen har vi tippat helt lika och denna gång på Varberg, Varberg är lite udda, det går väldigt mycket upp-å-ner där tycker vi, iblands slåss man strax under toppen och ibland i botten. Iår får man kriga i dom nedre regionerna igen, men vi ser inte att laget får kvala iaf.
FH har dessutom haft en samarbete i ett projekt med BoIS en gång för några år sedan, det ni!

10.Landskrona BoIS 21 (8-13)
Jag har stått i ösregnet på Landskrona IP 1994. Jag ville bara ha det sagt för att diva mig lite...
I övrigt verkar det ju vara gött kaotiskt där med ekonomin och styrelsefolk som hoppar av till höger och vänster. Klassisk klubb annars. Spelar Håkan Söderstierna än?

9.Örgryte IS 17 (10-7)
Ett litet glapp nu här från BoIS på 22 till ÖIS på 17, en liten skiktning i tabellen helt enkelt.
Vi tror helt enkelt inte att kamelernas lag gör speciellt bra ifrån sig iår heller.
Båda halvorna tycker det är rätt tråkigt att Mjällby inte vann kvalet, för bullarna är godare på Strandvallen och dessutom har Mjällby har den enda arenan i landet där det luktar tång på bortaläktaren om vinden ligger rätt.
Se där, det var väl en underbart sportslig motivering till placeringen?

8.Falkenberg FF 14 (5-9)
Skrea Strands raggare får en sådär härligt skönt mittenplacering i serien. Sådär härligt glammigt det bara kan bli när man spelar på en arena vid namn Falcon Alkoholfri Arena.
Nej,en djupare analys av laget får ni inte.

7.Degerfors IF 12 (4-8)
Har jag berättat om när jag såg mitt kära blåvitt vinna med 7-2 på Stora Valla? Jasså, det har jag...
Jag ser gärna Degerfors högre upp och i allsvenskan igen framförallt om korven är lika god fortfarande och om bortaläktaren numera är placerad i närheten av övriga arenan.

6.Gefle IF FF 12 (9-3)
Zzz....

5.Jönköping Södra IF 11 (7-4)
Jag gillade ändå Stadsparksvallen i allsvenskan, det var en mysig promenad från staden och upp till stadsparken, det var genuint och klassiskt. Tyvärr blir det ingen snabb återkomst för J.Södra utan en ombyggnad med ny tränare och några nya spelare...

4.GAIS 9 (3-6)
Det är lite "kul" att vi i regel tippar varandras favoritlag högre upp i tabellen när vi halvor tippar. Jag tror att Gais tar en kvalplats uppåt medan gaisaren på bloggen (ah) tror på en seg sjätteplats.
Har visat gott gry i cupen under våren även om det inte skall överskattas.

3.Östers IF 7 (2-5)
Öster är klassiskt, fin arena numera med och ett lag som nog kan sno en kvalplats om det stämmer, rentav gå upp direkt i en jämn serie.
Förutom namnet (Myresjöhus Arena) förtjänar arenan ett allsvenskt lag.

2.Helsingborgs IF 7 (6-1)
Oj, här skiljer sig tipsen åt.
Jag kan förstå AHs tips, men frågan är hur HIF klarar det hela, man var ju favorit ifjol med enligt många. Jag tror HIF "gör en Bajen" i superettan och får stanna några år. Andreas Granqvist till trots, hur motiverande är det att gå från ett vm (och typ en torsk mot Brasilien i en åttondel) till att möta IK Frej borta?

1.Halmstad BK 3 (1-2)
HBK gillas av oss båda, det finns något skönt med att gå längs nissans strand från centrum till Örjans Vall och se på boll. Dessutom brukar ju HBK studsa tillbaka otroligt fort när man åkt ner.
Direktuppflyttning enligt oss båda tippare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0