Johaug gjorde en Olsson

Var det någon som var jätteöverraskad över att Norge knep förstaplatsen i damernas 3-mil i Holmenkollen idag? Det var inte direkt någon wow-upplevelse att en norsk skulle knipa första pallplatsen, det tror jag hela skidvärlden är överrens om i dessa dagar.
 
Segrarinnan, Therese Johaug, som jag låtit kröna till kronprinsessa ute i spåren (då Björgen är drottningen) visade tidigt att hon minsann inte skulle bli lätt att tampas med på hemmaplanen och drog tidigt ifrån konkurrenterna. Den enda som lyckades hänga på var Justyna Kowalczyk, men efter ett par kilometers åkning kroknade även polskan och fick se norskan pinna iväg längre och längre bort. Kowalczyk verkade stumna efter den rasade fart som Johaug dragit upp och snart var hon ikappåkt av klungan
 
Johaug ökade  och ökade avståndet till klungan och verkade få nya krafter för varje stavtag. Som mest var avståndet makalösa en och en halv minut mellan norskan och den jagande klungan och jag kom drekt att tänka på Olssons bragd i 5-milen under längd-vm.
 
2011 vann Johaug 3-milen i Holmenkollen och i år var det alltså dags igen. Och som hon gjorde det. Hela 46 sekunder fören tvåan Kowalczyk och 52 sekunder före trean Julia Tjekaleva.
 
Charlott Kalla, som var den bästa av svenskorna, hade en tuff dag. Skidorna var bra vallade, men formen fanns inte riktigt där. Hon sjönk längre och längre ner i fältet, men lyckades ändå avancera och tog sig i mål som sexa, 1.13 bakom den suveräna Johaug.
 
//DV
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0