Hinner Vita Hästen med tåget?

Ikväll spelas den andra omgången i kvalserien upp till hockeyallsvenskan. Vita Hästen, som förlorade premiären borta mot Tingsryd, beger sig nu hem till Himmelstalundshallen där man får ta sig an norrbottningarna från Piteå! Här följer hela spelomgången samt tabellförutsättningarna.

 

 

 

I och med att den tippade topptrion vann sina premiärmatcher så är det ett måste för Vita Hästen att vinna ikväll om man vill vara med och slåss om de allsvenska platserna. Piteå har det sämsta laget i serien rent meritmässigt, så Hästen bör klara av att inkassera sina första tre poäng, men det gäller att inte underskatta Piteå. De är ett hårt arbetande lag som aldrig tycks vika ner sig, och de lär dessutom kunna spela lite mer avslappnat än övriga lag då de inte verkar ha någon bestämd målsättning att gå upp till allsvenskan i år. I sin premiärmatch mot Björklöven hade man länge ett 1-1-resultat, men med ungefär tio minuter kvar av slutperioden lyckades dock Björklöven gå ifrån till 1-2 och 1-3, det sista efter mål i tom kasse. Trots förlusten är det ändå ett styrkebesked att hänga med så pass länge mot en av favoriterna!

 

Nyckeln till framgång för Vita Hästen i kvällens match är att ta tillvara på målchanserna bättre än senast och inte dra på sig så mycket utvisningar. Förmodligen behöver man inte göra säsongens bästa insats just ikväll, men det gäller ändå att minimera antalet slarvmisstag! Som läget ser ut just nu har Vita Hästen minst målprocent på sina skott (3,12 %), sämst målvaktsstatistik (85,71 %), och man leder även utvisningsligan med fem utvisningar efter premiären. Om vita Hästen ska hinna med tåget till allsvenskan så måste man förbättra sig i dessa "statistikkolumner" redan ikväll!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0