Är det kört nu hästen?

Vita Hästen hade igår kväll ett gyllene tillfälle att skaffa sig en skön säkerhetsbuffert på fyra poäng ner till närmast jagande lag. Det enda som behövdes var en vinst. Men det blev förlust. Därmed är nu tabelläget helt förändrat, Vita Hästen halkade ner under det allsvenska strecket och är nu piskade till att vinna de resterande fyra matcherna.

Vita Hästen fick en ganska bra inledning på matchen. Precis som i Norrköping var det visserligen Björklöven som tog tag i matchpinnen direkt och förde spelet, men det var Hästen som gjorde det första målet. 0-1 genom Henrik Bankelius efter drygt tre spelade minuter. Därefter hade Hästen ytterligare ett par fina möjligheter att sätta både 0-2 och 0-3, men den där effektiviteten man visade upp när lagen möttes i Norrköping fanns inte den här kvällen. Istället började Vita Hästen dra på sig ett flertal utvisningar, vilket gav Björklöven möjlighet att öka trycket än mer mot Alexander Bergh i Hästenkassen.

Vita Hästen klarade sig genom den första perioden, men efter sex minuter av mellanakten hade Björklöven vänt på steken och tagit ledningen med 2-1. Mycket talade för att det skulle bli oerhört svårt för Hästen att komma igen efter att ha tappat ledningen, men några minuter innan periodens slut fick Vita Hästen in ett psykologiskt viktigt kvitteringsmål genom Jimmy Andersson.

I den tredje perioden fortsatte Björklöven att trycka på i offensiv skott. Man vann skotten i perioden med hela 16-6, fast det såg ändå inte ut som att det skulle bli några mål. Tiden gick och 2-2-läget stod sig. Men med bara 36 sekunder kvar på slutperioden fick Björklöven sin revansch mot Vita Hästen. Alexander Sundström blev hela Umeås hjälte när han gav sitt lag tre poäng och ett skutt förbi Hästen i tabellen.

För Vita Hästens del ser det nu väldigt tufft ut att nå allsvenskan. Man har dock fortfarande allt i egna händer. Vinst i de resterande fyra matcherna kommer med största sannolikhet att innebära att man kniper en plats bland de två främsta. Nästa match borta mot Karlskrona kommer mer eller mindre bli totalt avgörande för om Hästens säsong ska leva vidare eller dö. Mer om det kommer imorgon.