Så var det dags igen.

 Ikväll är det äntligen dags igen. Det vi alla har väntat på sen förra året ska ta sin början. Det handlar inte om Bingolotto. Nej, naturligtvis syftar jag på Melodifestivalen 2013! Efter Loreens seger i förra årets upplaga av Eurovision Song Contest kommer Sverige att bli värdnation det här året, så det är med andra ord oerhört viktigt att en bra låt vinner. Vi vill ju inte skämma ut Sverigeinför hela Europa genom att skicka en eller flera amatörer ner till Malmö!

 

Den första deltävlingen avgörs i Karlskrona och två bidrag ska kvalificeras till finalen i Globen samt andra chansen. Så var det dags att betygsätta låtarna!

 

1. David Lindgren – Skyline
Gjorde succé förra året och har sedan dess fått en ganska stor skara anhängare i Västergötland. Ställer upp med en liknande låt den här gången också, ett bidrag som låter som vilken "standardlåt" som helst på Rix FM. Lär med andra ord bli giftig, fast egentligen är det inte speciellt bra.

Betyg: 2 bananer av 5 möjliga

 

2. Cookies N Beans – Burning Flags
En trio brudar som också gjorde ganska bra ifrån sig förra året. Ställer upp med en låt som är ganska behaglig att lyssna på. Frågan är dock om de klarar sig vidare. Folk vill antingen ha uptempo-låtar eller ballader, inga mellanting (som detta är).

Betyg: 2 bananer av 5 möjliga

 

3. Jay-Jay Johanson – Paris
En skum kille med ett skumt artistnamn ställer upp med ett skumt bidrag. Låten är kass så det är ganska skumt att han ens får vara med... Fyrklöver i skum tror jag inte kommer rädda honom vidare.

Betyg: 1 banan av 5 möjliga

 

4. Mary N’diaye – Gosa

En uptempo-låt på svenska med en riktigt löjlig text. Kan med andra ord gå precis hur som helst, antingen blir det dundersuccé eller så blir det fiasko. För mig som gillar vettiga texter hoppas jag på fiasko.

Betyg: 2 svaga bananer av 5 möjliga

 

5. Eric Gadd – Vi kommer aldrig att förlora

En man med ett skägg som skulle sitta fint på en getbock, det säger väl allt? Tråkig och slätstruken låt är det också. Bör inte gå vidare, men man vet aldrig med kändisar. Han har tydligen en del anhängare i Lappland.

Betyg: 2 ytterst dåliga bananer av 5 möjliga

 

6. YOHIO – Heartbreak Hotel
Fick en chock när jag fick veta att YOHIO  är en kille. Han ser verkligen ut som en tjej i femtonårsåldern. Ett udda utseende brukar man dock vinna en del poäng på, och låten är inte heller den sämsta. Kan "skrälla" sig vidare.

Betyg: 2 bananer av 5 möjliga

 

7. Anna Järvinen – Porslin
En järv kvinna som ställer upp med melodifestivalens första ballad 2013. Lite seg för min smak, men bättre än många andra låtar ikväll.

Betyg: 2 bananer av 5 möjliga

 

8. Michael Feiner & Caisa – We’re Still Kids

Har ingen aning om vilka detta är, men precis liksom Lindgren ställer de upp med en typisk Rix FM-låt. Skillnaden är väl att detta är en duo med en kille och en tjej, så det blir helt enkelt lite bättre. Bör gå vidare.

Betyg: 2 bananer av 5 möjliga

  

Sammanfattningsvis är det inte ett enda bidrag i den första deltävlingen som är speciellt bra. Om inte de resterande tävlingarna innehåller sämre bidrag så kommer ingen av dessa artister vinna den slutliga finalen. Eftersom de flesta känns som mellanmjölk är det svårt att ranka, men det skulle inte förvåna mig om tävlingen slutar såhär:

Till final: David Lindgren och YOHIO

Till andra chansen: Michael Feiner & Caisa och Cookies N Beans


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0