Deltävling 3

Ikväll är det dags för den sista deltävlingen av Melodifestivalen 2013. Malmö står som arrangör och det är nu dags att se och höra de  åtta sista bidragen. Angående förra veckans deltävling i Skellefteå blev jag förövrigt hyfsat nöjd. Det absolut viktigaste var att Ravaillacz gick till final, och så blev också fallet. Den enda stora skrällen var att det värdelösa bandet (State of drama) med den värdelösa låten (Falling) blev det andra bidraget att gå till final. Visserligen kanske det inte är så konstigt att en låt som låter som en  kopia av all annan "poprockmusik" går till final, men med tanke på hur fruktansvärt ounik låten är så kommer den snart glömmas bort när cirkusen är över. Men nu koncentrerar vi oss på kvällens bidrag...

 

1. Army of Lovers Rockin' the Ride
Army of Lovers var ett tag sen man hörde något av, men nu är de alltså tillbaka, och dessutom i Melodifestivalen. Det som talar till deras fördel är att gruppen/individerna är relativt kända, men det som däremot talar emot en succé är att låten känns väldigt tjatig... helt enkelt dålig. Jag kommer inte gråta om de blir utslagna.

Betyg: 2 väldigt svaga bananer av 5 möjliga (där 5 är bäst och 1 är sämst)

 

2. Lucia Piñera – Must Be Love

En tjej jag inte har hört talas om som ställer upp med en poplåt som har potential att spelas på Rix FM framöver. Ingen höjdarlåt, men jag gillar den ändå mer än "kärleksarmén". Tror dock hon får svårt att gå vidare med tanke på att hon inte är så känd.

Betyg: 2 bananer

 

3. Robin Stjernberg – You

En gammal deltagare från Idol. Hur många sådana har vi sett hittills i år? Jag kan som bekant inte räkna till mer än tre, men det är i alla fall fler än så. Låten är ytterligare en typisk Rix FM-dänga, men den känns i alla fall lite mer säregen än de övriga i och med att han låter som Tarzan när han framför ordet "you" i refrängen.
Betyg: 2 hyggliga bananer

 

4. Sylvia Vrethammar – Trivialitet

En gammal kämpe som har fått ett litet uppsving i karriären sedan hennes medverkan i Så mycket bättre. Jag är dock inget större fan av hennes släpiga musikstil så detta är inget jag diggar. Men ärligt talat är det ändå inte så mycket sämre än alla Rix FM-låtar. Detta ligger snarare på P4-nivå.
Betyg: 2 bananer

 

5. Ralf Gyllenhammar – Bed on Fire

Ralf Gyllenhammar, är inte det namnet på en snobbig politiker? Den här mannen ser dock inte ut som någon politiker. Han lirar piano och sjunger en låt som man kan beskriva som lite halvskum. Inget jag kommer lyssna på om några månader, men den sticker ut från de andra, och det brukar alltid vara ett bra tecken. Går nog vidare till final eller andra chansen.
Betyg: 3 bananer som är på väg att ruttna

 

6. Behrang Miri – Jalla Dansa Sawa

Man brukar ofta prata om plagiat. Detta känns som ett halvplagiat på Frankrikes bidrag från 2010. Det som är pinsamt är att plagiatdelen också är det enda som är relativt bra i bidraget. Bör inte gå vidare, men just därför finns väl risken att det blir en skräll.   
Betyg: 1 genomrutten banan

 

7. Terese Fredenwall – Breaking the Silence

Ytterligare en artist som jag inte har hört talas om. Ställer upp med en popballad som faktiskt är helt okej. Låtmässigt gillar jag nog denna mest av alla under kvällen, men det brukar ibland kunna vara svårt för okända artister att nå framgångar när det finns många namnstarka konkurrenter.
Betyg: 3 halvsvaga bananer

 

8. Ulrik Munther – Tell the World I'm Here

Flickidolen från Idol gör ytterligare ett försök i Melodifestivalen. Naturligtvis talar vi om ytterligare ett typiskt Rix FM-nummer. Funkar att lyssna på då låten har en ganska stark refräng, men om den blir speciellt långlivad är jag inte så säker på. Kommer dock troligen gå vidare ikväll.
Betyg: 2 starka bananer

 

Tipset:

Till final: Gyllenhammar och Munther

Till andra chansen: Stjernberg och AoL

 

Hoppas dock att Fredenwall kan slå sig förbi någon av de ovanstående.


Kommentarer
Postat av: Andra Halvan

Det är den här liraren du tänker på.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0