Deltävling 2

Ikväll drar melodifestivalen vidare med den andra deltävlingen för året. Antagligen har varken FH eller AH kunnat undgå att det är Göteborg som får äran att arrangera tävlingen den här gången. I förra veckan hade jag rätt på tre av fyra punkter i mitt förhandstipps, det är jag nöjd med, fast till den här gången hoppas jag också att det blir några bra låtar som tar sig vidare till final...

 

1. Anton Ewald – Begging
En ny bekantskap för mig. En ung kille som framför en typisk Rix FM-låt. Kommer med andra ord få oerhört många röster av unga tjejer som har lätt för att bli förälskade. Blir med andra ord farlig i tävlingen även om låten är relativt dålig.

Betyg: 2 svaga bananer av 5 möjliga (där 5 är bäst och 1 är sämst)

 

2. Felicia Olsson – Make Me No 1
Även detta en ny bekantskap för mig. Ett ganska släpigt och slätstruket bidrag som förmodligen inte kommer gå vidare. Är dock inte sämre än det första bidraget.

Betyg: 2 bananer

 

3. Joacim Cans – Annelie
Hammerfall-bekantingen Cans, har han blivit tokig? Ser ut som en hårdrockare med sitt långa hår och sina slitna jeans, men ger sig ändå in i melodifestivalen med en svensk låt som kan liknas vid en popballad. Mixen känns konstigt, men bortsett från allt det konstiga är låten okej.

Betyg: 3 bananer

 

4. Swedish House Wives – On Top of the World
Det känns som att jag skriver Rix FM-låt ganska ofta nuförtiden för att förklara vad det är för typ av låtar som är med i Melodifestivalen. And here we go again. Ytterligare en typisk Rix FM-låt som framförs av en totalt okänd trio tjejer. Låten är faktiskt ändå ganska bra, men ett svårtippat bidrag med tanke på att gruppen inte är så känd. Bör gå vidare om jag får som jag vill.

Betyg: 3 ganska starka bananer  

 

5. Erik Segerstedt & Tone Damli – Hello Goodbye

En flickidol som framför en duett tillsammans med en tjej som också är en ny bekantskap för mig. Det blir mer och mer rookies för varje år känns det som, men nog om det. När jag såg att Erik skulle vara med hade jag tippat på en ganska tråkig poplåt, men detta är faktiskt inte så tokigt. Tone har tydligen haft ett bra inflytande över Erik. Blir giftiga.

Betyg: 3 bananer

 

6. Louise Hoffsten – Only The Dead Fish Follow The Stream
Om man ska sjunga om döda fiskar så passar det bra att göra det i Göteborg. Om låten handlar om makrillar eller ej vet jag inte, men bidraget håller ungefär makrillklass. En del tycker om det, men de flesta bara skrattar. Munspelandet räddar dock bidraget från total kollaps.

Betyg: 1 banan  

 

7. Rikard Wolff – En förlorad sommar
Wolff, mannen med den otäcka rösten! Burr! En ganska bra text, men den där rösten gör inte låten tillräckligt bra. Tyvärr.

Betyg: 2 svaga bananer  

 

8. Sean Banan – Copacabanana

Sean Banan är tillbaka! ÄNTLIGEN! Nu blir det show! Klart bäst den här tävlingen, och det säger väl egentligen allt om hur bra Melodifestivalen har blivit sen Sanna Nielsen, Sonja Aldén, Sarek & co har försvunnit. Sitter och nynnar på refrängen medan jag skriver dessa rader. Att den dessutom handlar om bananer, det är för fan genialt.

Betyg: 4 bananer  

 

Såhär tror jag tävlingen kommer sluta (förutsatt att det inte blir en massa sedvanligt strul hos SVT). Blir dock inte besviken om SHW byter placering med ES/TD

Till final: Sean Banan och Erik Segerstedt/Tone Damli

Till andra chansen: Swedish House Wives  och Joacim Cans


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0