Omgång 3&4

Under helgen spelades ytterligare två omgångar i den prestigefyllda IK-Cupen Hockeyarena.
Nedan följer rapporter om dessa.

IK CUPEN OMGÅNG 3 Nya Älvsborgs Fästning 10e mars.
Buckanjärerna-Antianerna 2-7 (1-5,1-1,0-1)
Skott: 24-32 (10-13,9-9,5-10)
Publik: 3011.

Kommentar: Buckisfansen kom till hallen med drömmar om en skräll men ack vad besvikna de blev. Antianerna gick verkligen all-in direkt och efter 5minuter stod det 0-2 på tavlan och efter 9,5minuter 0-3.
Buckisarna fick dock lite kontakt bara dryga minuten efter 0-3 via 1-3 men när Antianerna efter ca en kvart gör 1-4 så dog drömmen för hemmalaget om en skräll.
Hemmalaget hängde dock med väl skottmässigt i första perioden men gästerna var dödligt effektiva och gick in till pausvilan efter att även ha tryckt in 1-5.
Som match kändes det givetvis som att det var över, hemmalagets enda chans var att lyckas göra ett par snabba i andra, man fick även in 2-5 efter åtta minuter av perioden men bara en minut senare gör Antianerna 2-6 och där punkterades matchen för gott.
Tredje perioden var mestadels en transportsträcka, hemmalaget höll mest undan för målskillnadens skull, men med bara någon minut kvar gör gästerna 2-7 i PP och det var väl egentligen det enda att rapportera om från den tredje perioden.
Antianerna visade verkligen styrka återigen trots att de går tungt i serien, Buckisarna verkar ladda för semifinalerna mot Broppers redan, återstår att se om det blir en lyckas laddning.

Tabell efter 3 omgångar:

1.Antianerna 2 2 0 0 18-2 6
2.The Broppers 2 1 0 1 3-13 3
3.Buckanjärerna 2 0 0 2 4-10 0

IK CUPEN OMGÅNG 4 Levgrens Äng 11e mars.
The Broppers-Antianerna 4-2 (2-1,2-0,0-1)
Skott: 35-26 (13-9,10-9,12-8)
Publik: 3956.
Kommentar: Cupens stora skräll (Såhär långt iaf)! "Omöjliga" Antianerna förlorade denna kamp mot ett grymt tänt hemmalag. Nästan fyra tusen åskåadare hade bänkat sig här för se om Broppers skulle kunna skaka Antianerna i kampen om finalplatsen, få vågade ens drömma om att det skulle gå och än färre trodde på det.
När Antianerna sedan gör 0-1 när klockan närmade sig sex spelade minuter ökade ju inte oddsen för hemmalaget och de flesta trodde att gästerna skulle sticka ifrån men när lite mindre än fyra minuter återstår av perioden gör hemmalaget 1-1 för att sedan följa upp det med 2-1 när endast 39sekunder återstår av perioden.
Hemmapubliken är fullständigt lyrisk och hela hallen står upp och jublar när lagen åker av isen efter perioden.
Dock är ett mål ingenting i hockey så de flesta trodde ju fortfarande på en seger för gästerna.
Andra perioden är dock bara en minut gammal när hemmalaget utökar sin ledning till 3-1 och bortalaget verkar lite skärrat medan hemmaspelarna inte riktigt verkar förstå vad som sker.
Med mindre än en minut kvar av andra perioden gör sedan hemmalaget även 4-1 och då lyfter taket i hallen, ja frånsett Antiansektionen då.
Tredje perioden bjuder på ett väldigt defensivt diciplinerat Broppers, även om gästerna gör 4-2 tidigt i perioden. Hemmalaget ligger rätt och håller sedan rent resten av matchen. Man har dock några skottorgier i pp som förklarar skotten i tredje.
Serien lever således inför de sista omgångarna,även om Antianerna är storfavoriter till att plocka det hela mycket tack vare sin målskillnad.