Finaldags

Under lördagen blir det mycket att se fram emot. Först väntar den helt avgörande drabbningen mellan Vita Hästen och Karlskrona, och när den är över tar finalen i Melodifestivalen vid. Vilka låtar som har tagit sig vidare till finalen har ni säkert redan stenkoll på, men för er som har problem med minnesluckor kommer här startordningen på de olika artisterna och deras bidrag.

 

1. "Shout it Out" – David Lindgren

2. "Jag reser mig igen" – Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern

3. "Mystery" – Dead By April

4. "Why Start a Fire?" – Lisa Miskovsky

5. "Baby Doll" – Top Cats

6. "Euphoria" – Loreen

7. "Soldiers" – Ulrik Munther

8. "Mirakel" – Björn Ranelid feat. Sara Li

9. "Why Am I Crying?" – Molly Sandén

10. "Amazing" – Danny

 

Utav dessa tio bidrag är det egentligen  bara två som jag anser har någon som helst chans att vinna tävlingen, och den kampen står mellan Loreen och Danny. Låtmässigt sett är båda låtarna ungefär lika bra, men sett till scenshowen föredrar jag dock Loreen och hennes lite säregna dans. Danny har egentligen ett häftigare nummer, men kläder med inbyggda lampor och liknande känns för plastigt. Loreen är helt enkelt mer äkta och därför är hon min favorit av de båda. Frågan är dock om det ytliga svenska folket håller med...

 

I övrigt är det faktiskt mest skit som tagit sig vidare till finalen, så vissa låtar kommer man att få lida sig igenom. Det hör faktiskt annars inte till vanligheterna när det är finaldags. De enda bortsett från den nyss nämnda duon som platsar i finalen är Molly Sandén, Thorsten Flinck och Top Cats. Gällande Flinck ska det förövrigt bli mycket intressant att se om han kan vinna den interna prestigekampen mot Björn Ranelid. Den tvekampen kan sluta hur som helst, men det råder dock inga tvivel om att Flincks bidrag är klart mycket bättre.

 

Finalen avgörs förövrigt på samma sätt som förra året. Hälften av alla röster står svenska folket för, och den andra hälften står en rad olika internationella jurygrupper för. Jurygrupperna är en ren tramsgrej som Christer Björkman uppfann så vi ska skicka iväg artister till Eurovision som går hem i olika ställen av Europa. Förhoppningsvis kommer de dock inte avgöra tävlingen, det är ju roligare när det är folket som får kora vinnaren.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0