Elitserieslutspelet.

Så är det då dags för slutspelet i elitserien/sm-slutspelet. Som sig bör inleds det hela med kvartsfinaler.

Skellefteå-Modo

Skellefteå-Modo 4-1
Första matchen vinner Skellefteå förhållandesvis enkelt.  Modo har inget att sätta emot ett hungrigt Saik här helt enkelt.

Modo-Skellefteå 2-1
Kan ju verka motsägelsefullt att dissa Modo totalt i match för att sedan tippa desamma som vinnare här men det är en helt annan femma hemma kontra borta. Risken är även att Saik efter första matchen på hemmais slappnar av lite och tror att det ska gå av sig självt och får en läxa här. Det blir en tufft och tajt match iaf men Modo vinner till slut.

Skellefteå-Modo 3-2 SD
Ska Modo vinna någon match borta är det denna, ska de ha någon chans att skaka Saik ordentligt i matchserien är det seger som krävs här med isf. Jag tror därför att Modo om inte kör slut på sig helt kommer kriga extremt mycket för att ta den livsviktiga segern och det gör att kampen blir jämn. Saik vinner dock till slut ändå i sudden när Modo inte orkar spela så intensivt som krävs för att kompensera för sin bristande kvalité.

Modo-Skellefteå 1-2
Siffrorna är tajta men jag tror att Skellefteå ändå kommer ha järnkoll på det hela under hela matchen och att Modos mål är ett tröstmål i slutet när gästerna slappnar av litegrann. Här är känslan efteråt att det tveklöst är avgjort beträffande avancemanget.

Skellefteå-Modo 5-2
Här så har då Saik chansen att säkra en semiplats och det gör man i stor stil med en, i slutspelssammanhang, storseger. Inget snack om att Saik i denna serien varit det bästa laget.

4-1 i matcher till Saik.

Luleå-Aik Solna

Luleå-Aik 3-1
Luleå som direkt valde aik får verkligen bevisa att man valde rätt här. Dock blir det inte fullt så enkelt som många kanske tror men visst plockar favoriten denna första match i sin hemmahall. De lär sätta enorm fart från början och vinner som sagt.

Aik-Luleå 2-0
Här vinner Aik, de har ett packat hovet bakom sig och Fasth växer några klasser ytterligare i ett slutspel nu när det är sista kvällarna med gänget så att säga. Det blir en tät match men aik vinner denna otroligt viktiga kamp.

Luelå-Aik 2-3 SD
Okej, det är en skräll men jag tror gnaget vinner här. Efter segern i match 2 har de insett att denna match verkligen är den som kan få vågskålen att tippa över till deras fördel och efter en grymt jämn och tuff match säkras segern i sudden.

Aik-Luleå 4-2
Andra raka hemmasegern och tredje raka för aik? Har iks tippare rökt på? Nejdå, Aik får alltså återigen spela hemma och det är en enorm fördel för detta gäng, kanske mer än för några andra. Detta blir en hawaiihockeymatch men jag tror att hemmalaget går segrande ur striden här mot ett Luleå som börjar fundera på vad som håller på att hända och att börja fundera är inte alltid så bra i idrott.

Luleå-Aik 2-1 SD
Måstematch för Luleå och aik spelar avslappnat då de vet att de även vid förlust här har fler chanser, det ger en stentuff fajt som Luleå plockar tidigt i sudden-

Aik-Luleå 3-1
Luleå åker till Sthlm igenn och denna gång med en skarpt slipad kniv mot strupen och aik vet att de får en sista chans i luleå om de torskar här. Dock tror jag att Aik fullbordar skrällen här genom en seger. Slutspelets stora skräll blir härmed ett faktum.

4-2 i matcher till Aik.

Brynäs-Frölunda

Brynäs-VF 2-3 SD
Här blir det stenhårt i varje match tror jag, denna första kamp känns som den gästerna har störst att vinna när vi snackar matcher i Gävle. Jag tror det blir en suddenhistoria och troligen en lång sådan innan VF avgör.

VF-Brynäs 2-1
VF är erkänt starka i scandinavium och i ett slutspel är det ju stämningsmässigt bara gnaget som kan mäta sig. Detta blir en jämn match även det men VF vinner även här.

Brynäs-VF 5-2
Jag har sagt att varje match blir jämn men då kan ju dessa siffror tyda på annat men jag tror det blir en mycket jämn kamp och att Brynäs 5e sitter när VF försöker vända 2-4 på slutet.

VF-Brynäs 4-3
VF har ju 4-1 i matcher mot Brynäs i serien och verkar gå mot något liknande här, Brynäs vet dock att det måste bli en bortaseger om de ska vända detta och ska den komma får det bli här varvid jag tror vi får se mer offensiv hockey från båda håll än i matcherna innan. Jag tror dock att VF är snäppet vassare inför hemmapubliken och vinner med uddamålet igen.

Brynäs-VF 3-1
Brynäs tar här sista chansen genom denna seger, VF blir något för bekväma med tanken att man har några fler chanser på sig att avgöra och Brynäs vinner.

VF-Brynäs 2-0
Här säkrar då VF en semifinalplats i en mycket defensiv historia där Andersen spikar igen kassen för VF och Brynäs spelar även de starkt defensivt men vf får till slut hål på dom och sätter sedan tvåan i tom bur och avancerar vidare till semi.

4-2 i matcher till Frölunda.

Hv71-Färjestad

Hv71-Fbk 3-1
Detta är tveklöst de mest svårtippade kvartarna, det känns på förhand som varje match kan gå hur lite hur som helst. Denna första match tror jag dock Hv tar i egenskap av hemmalag, jag tror helt enkelt att man verkligen vill visa att man gjorde rätt när man valde fbk mer än vad fbk vill visa att hv gjorde fel så att säga.

Fbk-Hv71 2-3 SD
Och här går hv upp till 2-0 i matcher efter en suddenseger. Det blir otroligt jämnt här men jag ser ändå att HV plockar detta då Fbk antagligen känner kraven av att måste vinna trots att det är tidigt i serien.

Hv71-Fbk 3-4 SD
Och här tar Färjestad en suddenseger, återigen extremt jämnt men lite målgladare och jag tror det blir ett rätt snabbt suddenavgörande här. Färjestad vet att de måste vinna och HV lite bekväma efter två raka. De talar för gästerna och jag tror de reducerar matchserien här.

Fbk-Hv71 4-1
Första matchen som inte blir sådär otroligt jämn, ofta kommer en sådan i en matchserie. Färjestad sätter direkt in en högre växel här och går ifrån till 3-0 och då ser Hv slaget som förlorat och resten av matchen blir mestadels en transportsträcka och vips har Färjestad kvitterat i matchserien.

Hv71-Fbk 5-3
Otroligt viktig kamp som visserligen inte gäller avancemang men gäller vem som ska få övertaget i matchserien igen. Jag tror att vi får se en riktig svängig hockeymatch där det är mer fokus på offensiven än defensiven då båda verkligen går framåt vilket förklarar målskörden som är ovanligt rik för en slutspelsmatch. Hv vinner och jag skriver det under "hemmamatchssegrar" i den mening att jag tror att det är mycket det som till slut avgör.

Fbk-Hv71 2-1 SD
Färjestad måste verkligen vinna annars är det slut, och även om det hela kommer gå till sudden så klarar Färjestad det och får därmed till en sjunde avgörande match. Denna match blir en riktig fight där båda lagen kommer stånga sig blodiga mot kompakta, diciplinerade försvarslinjer men där Färjestad till slut alltså vinner efter en studspuck i sudden.

Hv71-Färjestad 1-2 SD
Det blir inte mer spännande än såhär, sjunde avgörande match och sudden... Jag tror återigen att Färjestad vinner och jag tror återigen att det blir med 2-1. Jag tror helt enkelt att Färjestad är det där lilla,lilla snäppet bättre här. Djupare analys än så blir det inte.

4-3 i matcher till Färjestad.

SEMIFINALER


Skellefteå-Aik

Skellefteå-Aik 3-2
Jaja, det är aik mot aik så är det sagt och kommer inte sägas mer. Saik får det tuffare än vad många tror men jag ser ändå att de tar denna mycket viktiga första match om än med uddamålet. Aik ser sin chans till bortaseger redan här förmodar jag och det gör att det blir jämnt även det.

Aik-Skellefteå 1-2 SD
Aik får verkligen med sig publiken återigen och Saik får det hett om öronen men lyckas till slut utöka sin ledning i matchserien till 2-0 efter ett suddenmål mot ett trött aik. Det känns lite efter denna kamp som matchserien redan är avgjord.

Skellefteå-Aik 4-3
Återigen en målmässigt tuff historia men återigen med samma segrare. Skellefteå gör helt enkelt precis vad som krävs för att slå Aik. 3-0 i matcher nu och de flest ser givetvis slaget som förlorat hos gästerna.

Aik-Skellefteå 3-2 SD
Aik tar det lilla, lilla halmstrå som finns när man via skyttekungen Gynge gör segermålet i sudden. Skellefteå trodde väl på avancemang redan här men tji fick dom.

SKellefteå-Aik 5-2.
Här kommer istället en rejält urladdning från Skellefteås sida när man kör över aik och inte ens fasth kan stå emot hemmalagets megaoffensiv som säkrar en plats i finalserien. Aik har gjort det bra men orkar inte riktigt stå emot ännu ett i grunden bättre lag, skrällen mot Luleå¨fick räcka helt enkelt.

4-1 i matcher till Skellefteå.

Frölunda-Färjestad

Frölunda-Färjestad 4-1
VF sätter direkt fart här och Färjestad får det otroligt jobbigt direkt och när VF spelar såhär i ett slutspel kokar det verkligen i Scandinavium och det gör ju VF ännu bättre och till slut blir det en tämligen komfortabel seger för VF i denna första semifinal.

Färjestad-Frölunda 2-3
Färjestad krigar bättre här än sist men Frölunda vinner efter en otroligt stark insats av Andersen i buren och en pånyttfödd Kahnberg. 2-0 i matcher till Göteborgarna nu och Färjestad åker till Götet med en enorm press på sig.

Frölunda-Färjestad 1-3
Och här tar gästerna den nödvändiga bortasegern som krävdes från start då VF hade en hemmamatch mer om det går till sju matcher. Färjestad har här en sådan där match då verkligen allt stämmer medan VF inte får igång sitt sedvanliga maskineri på hemmais och då reducerar gästerna matchserien.

Färjestad-Frölunda 4-2
Färjestad fick energi av segern nere i Göteborg i förra matchen och tar med sig den hit där man bärs fram av hemmapubliken som vet att en seger är ett måste för annars tvingas man vinna tre raka mot VF varav två i götet. Hemmalaget tar hem detta men lagen följs åt målmässigt hela vägen och 4-2 kommer inte förrän i tom bur.

Frölunda-Färjestad 3-2 SD
Otroligt viktigt här, vem ska ta kommandot i matchserien och bara vara en enda match från finalspel? Jag tror det blir hemmalaget efter en nervpirrande sudden där VF till slut visar sig starkare. Hemmaplan är alltid viktigt, ännu viktigare i ett slutspel och såsom Scandinavium blir vid sådana här tillfällen är det inte mycket som slår.

Färjestad-Frölunda 1-2 SD
Denna match är ett måste för Färjestad att vinna men Frölunda har en sjunde match på hemmaplan om de torskar här, nu tror jag dock att gästerna tar hem denna jämna kamp i sudden efter att Färjestad fått ett tungt kvitteringsmål i baken med bara nån minut kvar av ordinarie tid. Frölunda säkrar sedan en finaplats via suddenmålet.

4-2 i matcher till Frölunda.

FINALER


Skellefteå-Frölunda


Skellefteå-Frölunda 2-1
Första finalen blir en ruskigt tajt historia där inget av lagen kommer bjuda på minsta lilla millimeter. Hemmalaget går vinnande ur slaget tror jag ändå delvis då de haft en lättare väg fram och inte är lika slitna.

Frölunda-Skellefteå 5-3
Här blir det åka av tror jag, ett kokande Scandinavium bär fram Frölunda medan gästerna utnyttjar de blottor som blir bakåt när hemmalaget blir lite väl offensiva några gånger. Jag tror dock att hemmalaget drar det längsta stråt till slut ändå och det kan nog vara livsnödvändigt för matchseriens skull.

Skellefteå-Frölunda 4-2
Här vinner återigen hemmalaget och det blir återigen en del mål för att vara en slutspelsmatch kan man tycka. Saik vet hur viktigt det är med en seger här hemma för att inta tappa kommandot i serien och bli tvingade att vinan en match i götet. Frölunda försöker men jag tror inte man räcker till riktigt i denna match.

Frölunda-Skellefteå 2-3 SD
Här är det återigen tajt, tät och tuff slutspelshockey som gäller och jag ser det som gjutet att det blir sudden här. Dock tror jag att gästerna vinner här då pressen på Frölunda är enorm så spelar gästerna mer avslappnat och frågan är om det under säsongen rätt ojämna VF orkar med denna finalserie helt och fullt?

Skellefteå-Frölunda 3-1
Så vinner då Skellefteå denna femte och sista finalmatch och tar hem sm-guldet. Skulle Frölunda haft en chans hade man behövt vinna senaste hemmamatchen. Dock är det inget att snacka om, Saik är rättvisa svenska mästare.

SKELLEFTEÅ AIK SVENSKA MÄSTARE MED 4-1 I MATCHER!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0