Efter en veckas ledighet är det dags att använda hjärnan igen

Kära läsare och partikamrater, ikväll rullar Melodifestivalen 2012 vidare och den här gången är det Göteborg som fått äran att stå som värdar för Sveriges i särklass mest skandalomsusade cirkus. Andra Halvan sitter redan bänkad på första parkett, så nu är det hög tid att kika på vilka bidrag som ställer upp.

Soldiers – Ulrik Munther
Så var det dags för flickidolen Ulrik att äntra den stora scenen. Oavsett vad han ställer upp med kommer han med andra ord ha ett ganska starkt stöd hos den tjejiga publiken. Låten som sådan är inte mycket att hänga i julgranen, en ganska slätstruken låt med tråkig text och som förmodligen inte kommer beröra speciellt många.
Betyg: 1 halvstark banan av 5 möjliga

Baby Doll – Top Cats
Rent soundmässigt låter detta som en ren ripoff på The Playtones bidrag från förra året. Ganska svagt på så sätt, men samtidigt svänger det ändå om låten. Totalt sett får bidraget godkänt men det är tveksamt om det räcker till avancemang. Top Cats är ju inte speciellt kända för allmänheten till skillnad från många av konkurrenterna ikväll.
Betyg: 3 bananer

I din himmel – Sonja Aldén
Sonja hade jag skyhöga  förväntningar på inför den här deltävlingen. Hon är vacker och sjunger alltid bra, MEN det behövs också en väldigt bra låt för att ta sig vidare. Hon sjunger på svenska (vilket alltid är ett plus hos mig) och låten är väl trots allt ganska okej, men ser man till vilka bidrag som brukar ta sig vidare så är tyvärr bidraget för segt för att lyckas. Kommer säkert hamna på Svensktoppen i sommar istället.
Betyg: 3 bananer

Aldrig aldrig – Andreas Lundstedt
JLO:s stora idol ställer upp med ett riktigt slätstruket bidrag. Ett försök till att göra en bra låt men som slutar som någon form av försurad mellanmjölk. Går icke vidare... om inte JLO är den ende i Sverige som har tillgång till telefon ikväll.
Betyg: 1 uttråkad banan

Stormande hav – Timoteij
Den första låten ikväll som känns någorlunda modern. Även i år vågar de sjunga på svenska, och det tycker jag alltid är bra, även om många menar att segerchanserna internationellt sett blir mindre då. Men hallå? Syftet med tävlingen är ju att det ska vara skillnad i språk och melodier när det är dags för Eurovision. Men nog om det just nu. Snygga är de också, något som brukar vara en avgörande faktor när AH plockar upp mobiltelefonen och röstar. Kan mycket väl leda till final.
Betyg: 3 bananer

Shout It Out – David Lindgren
Hade aldrig hört talas om killen förrän igår när det stod att hans byxor sprack på repetitionen. Om det är ett gott tecken eller ej vet jag dock inte. Låten som sådan är ganska "flashig" och låter ungefär som vilken låt som helst man kan höra på exempelvis RIx FM en fredagskväll. Kan gå lite hur som helst, men jag tycker han känns för anonym för att lyckas fullt ut.
Betyg: 2 medelmåttiga bananer

Det går för långsamt – Mimi Oh
Också en helt ny bekantskap för mig. Hon har en lite egen stil (åtminstone om man ser till de övriga deltagarna i Göteborg) som känns hyfsat modern och fräsch. Det finns potential i låten så den skulle kunna räcka för att gå vidare... men frågan är om Mimi (heter hon så på riktigt?) är tillräckligt snygg för AH...
Betyg: 3 bananer

Ge aldrig upp – Thomas Di Leva
Är det en man eller skäggiga damen? Nej, det är Di Leva! Han känns alltid igen och kör stenhårt på sin grej, vilket han ska ha credd för. Det är svårt att avgöra hur hans typ av musik står sig i melodifestivalen, men ikväll får vi faktiskt ett svar på den frågan. Min gissning i att det antingen blir fiasko eller succé.
Betyg: 3 svaga bananer

Antis topp 4 (väldigt små marginaler den här gången)
Till final: Timoteij och Mimi Oh
Till andra chansen: Sonja Aldén och Top Cats

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0