ÄNTLIGEN!

I morgon kväll drar Melodifestivalen igång igen. Årets upplaga består av fyra deltävlingar, en andra-chansen-tillställning och den stora finalen i Stockholm. Sett till reglementet vet man aldrig riktig vad som har förändrats förrän cirkusen har dragit igång, men för en gångs skull verkar man åtminstone inte ha försämrat någonting. Till i år kommer exempelvis inte rösterna att nollställas mitt under sändning. Med andra ord kommer Andra Halvans telefonräkningar bara bli hälften så höga under de kommande månaderna! Grattis. Varje deltävling består förövrigt av åtta bidrag varav två tar sig vidare till finalen i Globen, och två till andra chansen.

Premiären som alltså går av stapeln imorgon hålls i Vida Arena i Växjö och startfältet ser ganska intressant ut...

Sean Banan - Sean den förste banan
Om Cracy Frog vore en människa så skulle han nog ha ganska många likheter med allas vår favoritbanan, Sean. Låten är faktiskt inte den bästa han har gjort hittills i sin relativt korta musikkarriär, men han kommer garanterat bjuda på show! Kan gå hur som helst, antingen blir det succé eller fiasko. Scenframträdandet är väldigt avgörande...
Betyg: 2 bananer av 5 möjliga

Abalone Dots - På väg
Kommer att bli en stor kontrast jämfört med kvällens första bidrag. Tre ganska unga och snygga damer som troligen kommer att falla Andra Halvan i smaken. Förövrigt bjuder de på en ganska lugn och skön låt som framförs på svenska (stort plus till det), och samtliga sångare spelar också på härliga instrument, bl.a. en nyckelharpa. Frågan är dock om låten inte är aningen för seg för att ta sig vidare...
Betyg: 2 starka bananer

The Moniker - I want to be Chris Isaak
Gjorde stor succé förra året när han gick till final. Den här gången tror jag dock att han får svårt att återupprepa den bravaden. Låten är ganska tillintetsägande och tråkig till skillnad från förra årets färgklick.
Betyg: 2 svaga bananer

Afro-Dite - The boy can dance
Efter deras senaste seger i melodifestivalen 2002 har man inte hört mycket om dem, men nu är de alltså åter igen tillbaka på scenen. Jag har inte lyssnat speciellt mycket på deras tidigare musik, men årets bidrag låter ungefär som det de gjort tidigare. Hade musikvärlden stått stilla i 10 år så hade det med andra ord kunnat räcka till avancemang, men i dagsläget är det lite fiaskostämpel över detta.
Betyg: 2 svaga bananer

Dead by April - Mystery
Ett gäng otäcka snubbar i fula frisyrer framför en riktigt dålig och jobbig låt. När den vrålande (death metal-killen) sätter igång önskar man att man bara att pinan ska ta slut. Mitt tips till er: stäng av ljudet och lämna TV:n i tre minuter när "DbA" äntrar scenen!
Betyg: 1 genomruttet bananskal

Marie Sernholt - Salt and pepper
Andra Halvans gamla idol är än en gång tillbaka i rampljuset. Förmodligen inte en låt som kommer att bli ihågkommen speciellt länge, men den är ändå förhållandevis trevlig att lyssna på. Lite uptempo-musik. Kommer dock inte ha någon chans att vinna hela melodifestivalen. Möjligen kan det räcka till andra chansen om AH röstar som han brukar.
Betyg: 2 bananer

Thorsten Flinck och revolutionsorkestern - Jag reser mig igen
Årets kanske mest udda artist i Melodifestivalen. Dessutom har han troligen också den längsta titeln i tävlingen om man lägger samman den med artistnamnet. Rent musikmässigt är detta en oerhört stor kontrast till allt annat under hela kvällen, så antingen blir det dunderfiasko eller supersuccé. Jag tror faktiskt mest på succé, hans låt känns mer genuin och nyskapande än de övriga artisternas.
Betyg: 3 bananer

Loreen - Euphoria
Gjorde ganska bra ifrån sig förra året och har spelats en hel del på radio sedan dess. Hon har förmodligen ganska många fans runt om i Sverige, och hon ser ganska attraktiv med sitt stora och långa hår. Låten som sådan är ganska uptempo och "flashig". Kommer garanterat att bli en radiohit framöver. Frågan är bara hur långt det räcker i Melodifestivalen. Det bör åtminstone räcka till avancemang, antingen final eller andra chansen.
Betyg: 3 bananer

Antis topp 4
Till final: Thorsten Flinck och Loreen
Till andra chansen: Abalone Dots och Sean banan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0