ÄNTLIGEN!!!

Så i veckan som nalkas börjar då blåvitt lira träningsmatcher "hemma" på Valhalla.
Först ut är det på onsdag med den traditionella träningsmatchen mot Trollhättan, ett möte som är lika givet som gaisare på fyllebänkarna utanför stadens systembolag!

Inför denna säsong vi nu står inför har blåvitt "storsatsat" och det har givit oss en trupp som enligt en del "ska jogga hem serien" dvs precis de förutsättningar Ellos haft de senaste åren enligt samma "experter". Dock vet vi som vet bättre, dvs IKs experter att det inte är så enkelt.

Tänkte därför nedan visa det lag jag tror klassas som "a-uppställningen" med tillhörande bänk, dvs det lag jag i nuläget tror startar borta mot Syrianska (av alla jävla sketlag får vi det sketnaste) i den allsvenska premiären.

Mv: Alvbåge- Jag tycker att Dahlin mycket väl kan starta istället, men nu har vi inhandlat en målvakt av Alvbåges status och då lär han få starta om han är hel. Förhoppningsvis når han upp till den klass som faktiskt gav honom en plats som tredjemålis i vm 2006. Det är en mycket stabil målvakt som inte gör många misstag men som inte de senaste åren nått klassen från 06 och några år dessförinnan. Likväl en av allsvenskans bästa.

Hb: Emil Salomonsson- Adam lämnade och lämnade en plats öppen och då värvade vi den bästa högerbacken som var möjlig i allsvenskan, dessutom var det faktiskt svårt att ge ett rättvist betyg av Emil under hans sista tid i hbk då det laget var på tok för dåligt för spelare att glänsa i. Emil visade dock under de matcher han hann göra under hösten att han är en mycket bra allsvensk spelare och förhoppningsvis kan han utvecklas ytterligare med bättre medspelare.
Borde även känna trygghet då han är "given" i laget och därmed kan misslyckas i någon enstaka match utan att direkt hamna på bänken. En bra värvning där i höstas.

Mb: Kjetil Waehler- Många har gnällt över hans ålder, men det var just en rutinerad mittbacksledare vi behövde. Givetvis måste han ha klass också och det har "norsken" vilket om inte annat bevisas av platsen som gjuten i norska landslaget samt (vice)lagkapten i samma lag. En trygg,stabil gubbe (han är äldre än mig vilket snart är unikt i blåvitt så jag passar på att kalla de jag kan för gubbar) som kom billigt och kommer styra upp vår backlinje.

Mb: Hjalmar- Hjalle är faktiskt en helt okej allsvensk mittback men han ska inte inneha en ledarroll samtidigt dock, men med Hjalle och Norsken som mittlås känner jag mig faktiskt trygg bakåt. Hjalle är kanske inte glammig eller den som lockar åskådarmassorna men fan vad viktig han är och hans lojalitet med klubben är enorm, det är verkligen bara att hoppas att klubben förlänger med honom när hans kontrakt går ut efter denna säsong, den som varit längst i klubben.

Vb: Dyrestam- Okej, han vill helst spela mittback och han givetvis göra det bra med, men för lagets skull är det bättre att ha "Dyre" på vänsterbacken. Han var fenomenal där under hösten 09 och kan Stahre motivera Dyre tillräckligt för att acceptera en vänsterbacksplats en hel säsong är backlinjen riktigt, riktigt stark med allsvenska mått mätt (om än inte bred).

Hm: Sella- Många tjötar om Sana, men fotboll går ut på att vinna matcher, vinna matcher gör man genom att göra mål och mål görs genm att målskyttarna får passningar och Sella dominerar ju vår passnings/poängliga år efter år och även om han inte är snabbast i laget direkt så fortsätter poängen trilla in. Visst kommer vi spela lite annorlunda nu och inte ha lika mycket inlägg etc, men iom att vi, likt alla världens lag, kommer variera så behövs Sellas känsliga passningsfot på plan. Dessutom irriterar han ju halvt ihjäl motståndarna match efter match med sitt tjöt. En bra gubbe att ha på plan helt enkelt.

Im: Nordin Gerzic- Jag kan väl tycka att just detta var en lite "onödig" värvning (jag hade hellre sett att man la pengarna på ytterligare någon försvarare) men visst är det en skicklig spelare när han är bra. Förhoppningsvis kommer han tillbaka till 2010 års form och inte 2011års men får vi igång Nordin så kan det bli riktigt riktigt bra och med tanke på prislappen lär han starta iaf i början av allsvenskan.

Im: Pontus Farnerud- Jag blev faktiskt rejält förvånad när jag såg att han var klar, inte för att jag inte ville ha honom men den nyheten kom ju bara dagarna efter Gerzicvärvningen och jag har hela vintern trott att det var "antingen eller". PF (undrar om vår storsponsor krävde att vi värvade en spelare med de initialerna?) kommer göra mycket nytta för oss och en rutinerad gubbe. Ska bli mycket intressant att se honom spela i allsvenskan med, ty det har han faktiskt aldrig gjort.

Vm: Sobralense- Man ska inte dra några växlar alls på träningsmatcher men han har showat friskt i copa del solkräm och gjort mål och assist. Får en väldigt fri roll och kan visa sig bli otroligt nyttig för laget under säsongen, att han kanske inte dominerade i Kalmar ifjol kan ju tillskrivas att ingen där dominerade egentligen.
Jag var tveksam till denna värvning då dylika spelare inte brukar fungera hos oss men det känns onekligen spännande det gör det.

F: Tobbe-Det är ju så att Tobbe egentligen är för bra för allsvenskan men han har något så unikt inom dagens fotboll som enormt klubbhjärta och när han förlängda i somras så får man anta att det betyder att han väljer att stanna karriären ut. Landslagsspelare, gör mål i så gott som varje match på sistone och är han hel kommer han antagligen att vinna skytteligan igen. Enda nackdelen är väl att vi är totalt beroende av Tobbes målskytte för att få in bollen, men det är ju inte Tobbes fel...

F: Stiller- Visst han är inte snabb, han är inte direkt teknisk, han säljer inga extrabiljetter, han vinner inga skytteligor. Men jisses vad nyttig han är, dessutom gör han ju sina mål, ifjol blev det på 28matcher (där 15 var inhopp) sju baljor och det är bra för en "andraforward" så att säga. Dessutom en spelartyp som i övriga laget inte finns nu, en riktig köttare som i tilltrasslade situationer framför mål likt min gamle favorit Wallerstedt med alla medel krigar in bollen.

Bänk:

Mv: Dahlin- Gjorde en bra säsong ifjol när Sandberg äntligen petades och Dahlin lär lida mer än han ger sken av över att Alvbåge kom och petade ner Dahlin ett steg. För även om Dahlin och Alvbåge under fjolåret var minst lika bra så kommer Alvbåge få stå, men Dahlins tid kommer komma, frågan är ju bara om det blir hos oss...

B: Lund- Bra bänkspelare i den mening att han kan slängas in på båda ytterbacksplatserna vid behov.

B: Azulay-Det kryllar ju inte av backalternativ så Azulay får agera mittbacksreserv på bänken och gör då att det finns flertalet alternativ (man kan ju ta ut en mittback, slänga in Dyre där och sätta Lund som vänsterback med). Lär få speltid iår men ska givetvis inte få en nyckelroll med den knappa erfarenheten.

M: Haglund- En av allsvenskans bästa bänkspelare får man säga, han kan dock mycket väl återta en plats några omgångar in på säsongen och kommer få speltid då Gerzic/Farnerud ju kommer vara avstängda/ha känningar etc.

M: Allansson- Den spelare jag tycker lite synd om när satsningen kom då jag gillar honom skarpt som spelare men han kommer ju få speltid även han och lär då ge allt för att ta chansen.

F: Söder- Man vill ju på ett eller annat sätt få in honom i elvan men det går liksom inte, många skulle nog peta Stiller och slänga in Söder men jag tror inte att Tobbe och Söder kompletterar varandra längst fram. Dock en fenomenal inhoppare mot trötta försvarare.

F: Pärlan- Ryktas lite om att han är på väg till Mjällby för gott men stannar han får han nöta bänk och hoppas in med jämna mellanrum.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0