Allsvenskan 2013.

Så har då spelschemat släppts för allsvenskan 2013 (ska man vara ärlig är det så att de elva första omgångara är släppta helt och resten inte schemalagts än men men...).
Ordningen är iaf fastställd och nedan följer därför lite betraktelser kring blåvitts öden&äventyr i allsvenskan 2013.
 
Omgång 1: BK Häcken borta.
Ja, detta är inte bara vår allra första allsvenska match utan även hela allsvenskans första match 2013. Häcken som tydligen fortsätter hävda att deras hemvist Hisingen inte är Göteborg väljer att lägga denna kamp på Ullevi och alla årskortsinnehavare i blåvitt får en biljett. Såvitt jag vet ligger dock Ullevi i Göteborg så tydligen ska Häcken spela utanför sin hemvist... Men vafan, det blir ödsligt värre med max 20tusen på läktarna där som alltid 85% iaf håller på blåvitt. En viktig match direkt, ska vi vara slippa kristjöt är det fan viktigt att plocka en trea direkt. Dock är ju röva ett bra gäng så det blir stenhårt, ska vi säga 2-2?
 
 Omgång 2: Brommapojkarna hemma.
Hemmapremiären blir lite mindre hemmapremiär iom att röva borta kommer kännas lite som en hemmapremiär. Men detta är första matchen på Gamla och det är en söndag så det känns som en perfekt premiärmatch hemma iaf. Dels drar alltid hemmapremiärer en del folk och dels är det ett motstånd som lockar familjer etc som fyller ut de sämre platserna som annars är svårsålda. BP är dessutom ett gäng vi bara SKA slå om vi ens ska ha en chans att bli sjua... Ska vi säga 2-0 inför 15tusen pers?
 
Omgång 3: Elfsborg borta.
Så är det då skokartongsmatchen som väntar, plastskit och överkaxiga boråsare som verkar tro att en plastguld är något att bry sig om. Dock är den enskilda matchen på plastic padding arena en jävligt svår match då förutsättningarna är som de är. Det brukar dock vara iaf nära på fullsatt då de i Borås verkar tro att detta är ett derby så det är väl en 16tusen på plats och 3-1 till ellos när det hela summeras.
 
Omgång 4: Syrianska hemma.
En torsdag hemma mot laget ingen får kritisera utan att vara rasist är ungefär lika hett som att istället för en brakmiddag på hereford beefstouw gå till donken, som att ersätta anna brolin som flickvän med birgitta dahl eller istället för att få se ett gig med Dylan,Springsteen och Uffe se Sylva Vrethammar vråla om Viva Espana.
Det är mao inget man gärna gör men för blåvitts skull får man lida lite och detta bör givetvis vara en vinst, det kommer inte vara mycket folk men ska vi säga 4-1 inför 10500?
 
Omgång 5: Åtvidaberg borta.
En söndag på klassisk mark kan innebära ett rätt rejält följe, numera är ju inte bortaläktarn direkt livsfarlig heller, iår träffade vi ju dessutom Benno Magnusson där i en spelbutik. Bara en sån ska menar jag. Tyvärr har lagt plast där med nu vilket givetvis drar ner betyget en del men "arenan" har onekligen fått sig ett ansiktslyft men den gamla vackra läktaren är kvar och det är även den gamla vackra entrén. Frågorna är många: Kommer snuten hänga i träd för att hänga upp videokameror? Kommer civilsnutarna vara mindre civila än de vanliga även iår? Vilken pizza blir det på pizzerian?
Ska vi säga 5000pers och 1-0 till blåvitt?
 
Omgång 6:Malmö FF hemma.
En torsdag,det verkar änna vara en gångbar hemmamatchdag... MFF hemma är en av årets viktigaste matcher, MFF är ju tillsammans med oss det enda svenska lag som kan kalla sig själva storlag och ha belägg för det.
Giganternas kamp inom landet mao. De brukar ha ett hyfsat följe och det brukar alltid vara en hel del folk på dessa matcher. En av vårens höjdare! Ska vi enas om 1-1 inför 14500pers?
 
Omgång 7: Aik Solna borta.
Första besöket på Friends Arena hade gärna fått ligga på en lördag och inte på en måndagkväll som det är nu, visserligen brukar dessa matcher ligga så men ändå. Det finns inget värre i detta rike än solnatattarna, solna är som att vakna upp en februarimorgon näck vid säldammen i slottskogen med en jobbig värk strax nedanför där ryggen tar slut. Det är som saltet i det öppna köttsåret, det är som den vilt skrikande ettåringen på vagnen hem när du har migränanfall, det är helt enkelt aik... Hat är ett milt ord i sammanhanget...
Rent fotbollsmässigt är det dock en jävligt jobbig match och räkna med ett stenhårt mottagande. Ska vi säga 0-0 inför 23200?
 
Omgång 8: Halmstad hemma.
Lika underbart som det är att möta HBK borta mitt i sommaren lika tristessaktitgt är det att möta samma gäng hemma, kvastarna har två minibussar med sig, de är fortfarande snea över 2004års epilog och diverse värvningar från 80,90-talet. En sak kan dock vara en höjdare här och det är om allas vår Sella spelar i HBK. Då förtjänar han enorma hyllningar igen, trots att han bär motståndarnas tröja. Sedan givetvis intressant att se hur Sellahatarn reagerar med. Vi säger la 3-0 inför 10200pers.
 
Omgång 9: Kalmar FF Hemma.
KFF är ju det lag vi mött flest gånger de senaste åren då vi alltid lyckas få mötas i cupen med, så även 2013. Dock är det inte längre det toppmöte det varit i många år och tyvärr saknar vi Wallerstedt. Men det är en tuff match oasett då Nannes gäng sällan faller ihop. 1-1 inför 8500pers.
 
Omgång 10: Gefle borta.
Efter 2012 års debacle på strömvallen så är det bara slakt som gäller här, gå in som adrenalinstinna kamphundar och mal ner dom helt enkelt. En onsdagkväll i Gävle är dock inte det som får de flesta spelare att tända till varvid jag tror det blir stentufft igen. 2-1 till Gefle inför 4500pers.
 
Omgång 11: Öster borta.
En fredagkväll i Växjö och på deras nya arena bör innebära en hel del blåvitta fans och nya arenor är alltid trevligt att bevittna. Öster är klassiskt dessutom och det känns som de hör hemma i allsvenskan. Frågan är dock om de rent fotbollsmässigt har så mycket att sätta emot övriga gäng.
Jag tror på 2-0 till blåvitt inför 10000pers.
 
Omgång 12: Djurgården hemma.
Lär väl hamna en vardag och lär bli tuffare än 2009års magiska match. DIF verkar försöka värva ihop ett bra gäng och siktar återigen uppåt. Nu har de väl iofs aldrig siktat neråt men ni fattar vad jag menar jävla ordpoliser.
Dessutom brukar de ha ett hyfsat följe som gör att det blir bra stämning, det är alltid lättare att tagga till när även motståndaren har fans som försöker höras. Vi skakar hand på¨1-1 inför 13000pers.
 
Omgång 13: IFK Norrköping borta.
Pekingresor är klassiska, jag minns dels resan för ett par år sedan då man förutom att träffa kommando peking, fick se nya parken. Sedan givetvis de klassiska resorna 93 på seriefinalen som även var min första resa med blåvitt utanför stadens gränser, och givetvis även CLkvalet 1996 mot Ferencvaros där vi slog ungrarna med 3-0.  Klassiska ögonblick i mitt blåvitta liv. 20år efter den där första pekingresan beror mycket på hur matchen ligger om det blir ett återbesök. Denna gång ska isf anti med på bortaläktarn!
Som match är detta dock tufft, dels för att peking förstört parken med plast och dels för att peking numera är ett rätt bra gäng där, jag tror vi får det tufft här. 2-1 till Peking inför 9700pers.
 
Omgång 14: Mjällby AIF hemma.
Mjällby hemma, det har varit de senaste årens knepiga match, visserligen en 4-2 seger 2012 men ändå. Jag tror vi får det tufft igen även om MAIF tappat bagarn därbak. Man minns ju med fasa 0-0 2010 och 0-1 2011, 0-0matchen 2010 är nog den tråkigaste match jag någonsin sett blåvitt deltaga i och då har jag ändå sett nära 700matcher.... Nåja, detta blir en mardröm igen och som det inte vore nog lär väl Pärlan avgöra för MAIF så vi säger la 0-1 inför 8700pers. Lidbart var ordet.
 
Omgång 15: Helsingborgs IF borta.
Välkommen till gestapo-land!!! Stället där snuten anser att astmamediciner är vapen, där de mer än gärna kör på folk med piketbussarna etc. Välkommen till en bortamatch i Helsingborg helt enkelt! men enligt internetflanen "huligan-eric" så är det ju bara fansen fel.
Nåja, på det glada 90-talet var hif borta tre pix men numera är det en jävligt tuff match och det är faktiskt rätt svårt att se hur fan vi ska slå detta gäng, ett enormt blåvitt följe som vanligt. Dock blir det 3-1 till HIF inför 12000.

Omgång 16: IF Brommapojkarna borta.
Ännu en plastmatch,snart borde vi gjort alla de skitmatcherna för året... Lite udda dock att serien inte vänder så vi har hif hemma i denna omgång men men... Nåja, BP borta borde givetvis bli tre pinnar om vi ska ha något i allsvenskan att göra. Nåja, grimsta är värt ett besök bara för att beta av den arenan med. Vi säger la 1-1 inför 3500pers.
 
Omgång 17: Helsingborgs IF hemma.
HIF är alltid svåra att möta men hemma bör det iaf bli en pinne, denna match ligger mitt i sommaren så om något av lagen tar cupen spelar de i europa men det är ytterst tveksamt. Dock en klassisk match inför en hel del publik och HIF lär ha ett hyfsat följe med sig även om de som vanligt inte kan sjunga. Jag tror på 1-1 inför 13200pers.
 
Omgång 18:Häcken hemma.
Årets enda hemmaderby, om vi nu bortser från att Röva vägrar se sig som en del av Göteborg...
De har visserligen tappat några gubbar men detta blir ingen lätt match ändå, vi har ett tufft spelschema under sommaren helt enkelt. Jag tror det blir en jävulsk holmgång faktiskt och vi får se en del mål som ofta mellan dessa lag. Desstom lär det la komma en del folk eftersom det är enda derbyt och därmed lär skrivas upp mer än tidigare år. Jag tippar på 3-3 inför 14000pers.
 
Omgång 19: Syrianska FC borta.
En satans plastmatch till och denna gång i gangsta's paradise. Jag säger 3-0 till blåvitt inför 2500pers.
 
Omgång 20: IF Elfsborg hemma.
Detta är gästernas stora bortaresa för året och det brukar bli rätt underhållande matcher som vi oftast vinner och iom att den spelas när Ellos troligtvis är mitt i europakval så lär de vara lite slitna medan vi antagligen "enbart" har allsvenskan att tänka på. Det lär vara knökat på arenan iaf kanske inte helt slutsålt men nära på och det blir rätt gött tryck. Jag tror på 3-2 till blåvitt inför 16200pers.
 
Omgång 21: Malmö FF borta.
En match som de senaste åren varit oerhört tuff men där vi ändå lyckats ta iaf poäng, frågan är hur det blir med den saken nu, MFF kan vara europaslitet dessutom men det är oavsett det ingen enkel kamp att åka ner till banken och ta ut poäng och med tanke på all tur vi haft där de senaste åren ligger det på lut att MFF ger igen denna gång. Jag tror på 2-0 till MFF inför 18000pers.
 
Omgång 22:Åtvidaberg Hemma.
En match vi måste vinna helt enkelt, Åtvid har överraskat men frågan är om de verkligen klarar det även 2013? Jag tror inte det och denna match bör vi helt enkelt ta ganska enkelt, även om det i allsvenskan numera inte finns enkla matcher. Jag tror på 3-1 till blåvitt inför 9200pers.

Omgång 23: Halmstad BK borta.
Visst önskar man att denna kamp ligger mitt i sommaren, men mitt i sep får la duga det med, det är förhoppningsvis varmt och gott fortfarande och den läggs förhoppningsvis en helg så följet blir gigantiskt stort. HBK borta var länge något av det svåraste som fanns för oss men det spöket är borta och nu gäller det att visa kampvilja för att ro hem ännu en seger. Jag tror på 2-0 till blåvitt inför 9000pers.

Omgång 24: aik solna hemma.
Detta är en ren hatmatch som bekant och inget lämnas över i krigande på plan direkt. Det brukar dock vara mycket gött tryck på arenan och gäller matchen något så blir stämningen än bättre. Tyvärr får man ju erkänna att gnaget numera har ett rätt bra lag så matchen i sig blir inte lätt men efter 2012 års torsk hemma så får det fan inte bli torsk två år i rad mot avskumet! Jag tippar 1-0 till blåvitt inför 14000pers.
 
Omgång 25: Gefle IF Hemma,
Inte direkt årets match men den ska spelas den med men jag orkar inte ens på förhand bli till mig över denna kamp så jag säger 2-0 till blåvitt inför 8000pers.

Omgång 26: Kalmar FF borta.
Nya Guldfågeln arena är fin men Kalmar är inte lika fina som de var för några år sen men oavsett det blir detta ingen enkel match. Det är trots allt fortfarande svårt att resa till Kalmar och plocka hem tre pinnar så får vi med oss en pinne får man kanske vara rätt nöjd trots allt så jag säger väl 0-0 inför 7500pers.
 
Omgång 27: Djurgårdens IF borta.
Ingen enkel match detta heller, visst det finns inga sådana i allsvenskan längre men ändå. DIF har dessutom värvat en del bra gubbar och lär fortsätta med det så det blir verkligen en tuff kamp. Kul med ny arena dock och frågan är lite hur det påverkar dif, får de med sig hemmakänslan som är ack så viktig till nya söderstadion eller hur blir det? Jag tror dock detta blir för tufft, 3-1 till dif inför 12000pers.
 
Omgång 28:Östers IF hemma.
Gäller inte denna matchen något är den rena döden, men vissa intressanta frågor finns ju kvar. Är East Front som förr dvs att de har flaggor än fans med sig på bortaresorna? Kommer Hase Eklund göra comeback och göra mål? Nej,men Öster är klassiskt och det är som sagt kul att de är tillbaka. Jag tror på 2-0 till blåvitt inför 10000pers.

Omgång 29: Mjällby AIF borta.
Detta är tamjefan inte lätt, en regnig, kall, blåsig höstdag på listerlandet... Inte enkelt att resa därifrån med poäng överhuvudtaget. Det är ett trevligt ställe så sett men förutsättningarna där på hösten är fan inte de bästa. Vi får vara glada om vi får med oss en pinne. Jag tippar dock 2-1 till Mjällby inför 5000pers.

Omgång 30: IFK Norrköping hemma.
Säsongen avslutas alltså mot Peking hemma, gäller den ingenting är det ett sömnpiller men annars är det en okej avslutningsmatch faktiskt. Vi får väl hoppas peking har nåt att lira för så de får med sig ett okej följe. Kommer du deve? eller vänta nu, du är ju ingen supporter nä. En gång svikare...
Men jag tror på en riktigt skön avslutningsmatch, för vad säger ni om 0-0 i minus fyra och inför gigantiska 6500pers?

Rad: 12 10 8 44-32 46p.
Ser man historiskt på de år allsvenskan haft 16 lag (sedan 2008) så borde det räcka till en sjätteplats...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0