Årets allsvenska lag 2011.

Mv: Pär Hansson-Helsingborgs IF
Kommentar: Visst kan det anses "lätt" att stå i ett så starkt lag som HIF, men faktum är att Hansson räddat laget med fenomenala räddningar vid flertalet tillfällen denna säsong och det är inte tu tal om annat än han bör få axla rollen som tredjemålis vid EM till sommaren.

Hb: Christoffer Andersson-Helsingborgs IF
Kommentar: En spelare som i HIF kanske inte fått den mesta uppmärksamheten,och han har ju även flyttats upp som högermitt ibland men det är som back han gör sig bäst och han har varit en av lagets viktigaste spelare denna guldsäsong.

Mb: Alexander Milosevic-aik solna
Kommentar: aik har som vanligt varit starka defensivt och denna yngling har varit en av de starkast bidragande orsakerna till det och lär snart ta sig ytterligare nivåer uppåt i karriären.

Mb: Pontus Jansson-Malmö FF
Kommentar: Var petad under Rolle Nilsson men sedan Norling äntrade mffkostymen så har unge herr Jansson varit ett utropstecken i backlinjen. Något av höstens man, åtminstone defensivt, i allsvenskan.

Vb: Erik Edman-Helsingborgs IF
Kommentar: Det kryllar iofs inte av bra vänsterbackar i allsvenskan men Edman håller fortfarande en mycket bra nivå med allsvenska mått mätt och är given i min bok här.

Hm: Mervan Celik-Gais.
Kommentar: Celik har ju ingen "gjuten" position i gais men här får han husera på högerkanten, just de fria tyglarna har ju gjort att han producerat mycket väl denna säsong och det ger honom en plats här.

Im: Ardian Gashi-Helsingborgs IF
Kommentar: Har nyss kritat på nytt kontrakt och är otroligt viktig för HIF med sin enorma arbetskapacitet. En spelare som egentligen är för bra för allsvenskan.

Im:Wanderson-Gais.
Kommentar: Visst ska han kanske egentligen ligga ett snäpp högre upp, och vissa kanske anser laget blir lite VÄL offensivt med honom här, men med Gashi som städgumma drar vi nytta av Wandersons skott och passningar i en offensiv mittfältsroll. Frågan är ju som alltid hur länge gais får behålla honom?

Vm: Rene Makondele-BK Häcken
Kommentar: En rejält bortglömd spelare tycker jag. Statistik bevisar inte allt men har trots allt gjort 8mål samt 12assist denna säsong. Mycket starkt gjort och han tar denna plats före andra kanske mer profilstarka spelare.

F: Mathias Ranegie-BK Häcken/Malmö FF
Kommentar: Ranegie hade en tung tid i blåvitt, men har sedan flytten till Häcken växt och bytte i somras till MFF och har efter en trög inledning där även gjort bra ifrån sig där. En spelare som trots sin storlek är hyfsat snabb, han kombinerar även storleken med målsinne vilket är rätt sällsynt.

F: Tobias Hysén-IFK Göteborg
Kommentar: Få saker har varit ens godkända i blåvitt iår, men Tobbe fortsätter trycka dit bollarna.

Bänk:
Mv: Ivan Turina-aik solna
B: Kari Arkivou-BK Häcken
B: Nicklas Backman-aik solna
M: Anders Svensson- IF Elfsborg
M: May Mahlangu-Helsingborgs IF
F: Teteh Bangura-aik solna
F: Rasmus Jönsson-Helsingborgs IF

Tränare: Pelle Olsson-Gefle IF.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0