Melodifestivalen 2011 - Finalen - Inför

Då var det äntligen dags för ett avgörande i Melodifestivalen 2011. Ikväll avgörs den slutliga finalen i Stockholm och såhär ser startfältet ut:

 

The Moniker - Oh my god

Sara Varga - Spring för livet

Nicke Borg - Leaving home

Linda Bengtzing - E det fel på mej

Eric Saade - Popular

The Playtones - The king

Brolle - 7 days and 7 nights

Sanna Nielsen - I'm in love

Danny - In the club

Swingfly - Me and my drum

 

De flesta artisterna som har tagit sig vidare ställer upp med bra låtar och förtjänar att vara i final, så det är väldigt svårt att sia om hur det hela ska sluta. Sett till diverse topplistor just nu så verkar dock Eric Saade ligga väldigt bra till, så han får stå som en av de stora förhandsfavoriterna. En av hans tuffaste utmanare sägs bli Danny, som även han har  ungefär samma målgrupp som nyss nämnde Saade (unga tjejer och en del pilska gamla tanter). För deras skull i tävlingen får de hoppas på att de har väldigt många fans som är villiga att rösta, för annars är risken stor att de båda flickidolerna kommer att spela ut varandra.

 

Bakom dessa två favoriter har även de övriga ganska hyggliga chanser. Sanna Nielsen är, som många säkert känner till, en av mina favoritartister. Hon kan vinna om hon gör ett fantastiskt framträdande, men vad som talar emot hennes segerchanser är att låten inte är lika bra som exempelvis Emty room, årets bidrag berör inte på samma sätt. Linda Bengtzing är också ett högintressant kort. Hon är, tillsammans med Sara Varga, ensam om att sjunga på svenska och hennes bidrag låter som en riktig vinnarlåt. Om Andra Halvan hinner vakna i tid till tävlingen så kommer hon få en hel del röster från honom, det är ett som är säkert. Kanske inte enbart för låten, utan även för utseendet.

 

The Playtones tillhör också en av de artister som skulle kunna skrälla ikväll. De har sin egen stil och är ett härligt gäng som ingen bör kunna ogilla. När jag var på ishockey igår lirades deras låt några minuter innan matchstart och jag fick gåshud. En stämningshöjare! MEN... Som vanligt är det inte bara det svenska folket som ska avgöra melodifestivalen. Det vore ju alldeles för simpelt och rättvist. Nej, naturligtvis har SVT ordnat med en drös internationella jurygrupper som ska dela ut hälften av alla poäng. Just det momentet gör tävlingen än mer svårtippad, så det kan helt enkelt sluta hur som helst.

 

Tipset får ändå bli följande:

1. Saade

2. Brolle

3. Bengtzing

 

Men om min vilja går igenom så slutar det såhär:

1. Nielsen

2. Bengtzing

3. Playtones


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0