It ain't over until Anna Book sings...

Igår tog då svea rikes mest publikdragande gäng tre totalt livsviktiga poäng i kampen om att undvika kvalserien via en tung seger mot Modo. Efter två perioder trodde man på en behaglig resa i tredje men icke då, innan ens en minut gått stod det 3-1 och med något mindre än en kvart kvar stod det 3-2 och nojjan var total.
Dock lyckades VF hålla undan med nöd och näppe,mycket tack vare fenomenalt målvaktsspel och givetvis en del rôta med...Dock var segern som sagt helt livsviktig för att inte redan nu med två omgångar kvar varit "klara" för kvalserien.
Nu är det två omgångar kvar och chansen finns otroligt nog kvar även till slutspel även om det vore en enorm bonus som säsongen gestaltat sig. Man ska dock kanske såhär i segeryran från igår samtidigt inse att VF fortfarande ligger på kvalserieplats, givetvis gav segern enorm glädje men den är "ingenting värd" om man inte plockar hem MINST en seger till.

I förra omgången gick det såhär med mina tips:

Aik-Luleå Tips: Aik 3p. FEL
Skellefteå-Färjestad Tips: Saik 3p. FEL
Timrå-HV71 Tips: HV 3p. FEL
Brynäs-Södertälje Tips: Södertälje 3p. FEL
Linköping-Djurgården Tips: Lhc 2, Dif 1p. FEL
Frölunda-Modo Tips: Frölunda 3p. RÄTT

Omgång 54.

Modo-Luleå.
Luleå har inte torskat under ordinarie tid på fem matcher och har mao bra form, Modo såg jag så sent som igår och spelar de som i tredje kan de ta denna kamp men annars får de det tufft.
Vad Modo har att spela för är ju dels slutspel men framförallt att undvika den förhatliga kvalserien, Luleå slåss för att bli fyra vilket kan vara ack så viktigt i slutspelet.
Frågan är vad gårdagens förlust gjorde för Modos självförtroende? Detta blir väldigt jämnt troligen och det är väldigt svårtippat faktiskt. Tips: Modo 2p, Luleå 1p (sudden)

Linköping-Aik Solna.
Aik ligger efter gårdagens omgång på slutspelsplats och kommer sälja sig extremt dyrt här även om man ska vara det sämre laget. Aik har en hel del att spela för i slutspels/bottenkampen medan LHC har fjärdeplatsen att spela för och den är viktig den med givetvis. Dock ska ju LHC slå solna hemma de flesta dagar i veckan, aiks chans ligger i att det är den där åttonde dagen... Tips: Lhc 3p.

Djurgården-Skellefteå.
En match såhär i slutskedet som har svårt att få upp pulsen på en som mest följer bottenkampen, men Skellefteå behöver vinna för att hålla undan i toppen och jag tror att man visar att genomklappningen mot Färjestad igår var en engångsföreteelse. Tips: Saik 3p.

Södertälje-Timrå.
Otroligt viktig match i botten torskar Södertälje kan de vinka adjö till slutspelsplatsen och får rikta in sig på kvalserien med största sannolikhet. Timrå som ett tag verkade sno åt sig den sista slutspelsplatsen har hastigt och mindre lustigt för deras del hamnat i kampen om att undvika kvalserien.
Södertälje hamnade i en kontroversiell match mot Brynäs igår och lär vara extra taggade här på grund av det. Jag tror vi får se en hemmaseger här. Tips. Södertälje 3p.

Frölunda-Färjestad.
Färjestad har fem raka segrar (en på övertid) och Frölunda har det oerhört tungt i botten. Färjestad jagar seriesegern, Frölunda är näst sist. Frölunda har all press på sig, Färjestad kan spela mer avslappnat även om det gäller seriesegern så når de en topplacering även vid förlust.
Dock brukar Frölunda ha lätt för Färjestad i dessa kamper och detta blir förhoppningsvis ett inferno beträffande publikstöd igen som kan lyfta hemmalaget till livsviktiga poäng.
Detta är dock inget "normalt" möte mellan lagen och gästernas form är ju ruggig. Tips: Frölunda 1p, Färjestad 2p (straffar)

HV71-Brynäs.
Detta tar HV rätt enkelt. Tips: HV 3p.

Tabellen ser då ut såhär efter 54 (av 55) omgångar.

1.Skellefteå 97
2.Färjestad 95
3.HV71 94
4.Linköping 87
5.Luleå 87
6.Djurgården 81
7.Brynäs 80
8.Modo 71
--------------------
9.Södertälje 71
10.Aik 70
-------------------
11.Timrå 70
12.Frölunda 69

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0