Ikväll börjar Play off 2

Ikväll fortsätter play off-spelet i kvalandet upp till allsvenskan och nu när vi kommit in i den andra rundan börjar det bli riktigt intressanta matcher eftersom lagen från de olika allettorna har fått börja lottas mot varandra. Nu får vi alltså se vilka som går bäst från den södra, mellersta och norra allettan (och om någon av de nämnda serierna verkar hålla högre kvalité än övriga)!

IFK Ore - Kiruna IF
Här ställs ett lag från den mellersta allettan mot ett lag från norrserien. Sett till de lag som har kvalificerat sig får dessa lag ses som två av de svagaste som ännu finns kvar, så det lag som går vidare härifrån kommer säkerligen många av de lag som redan är klara för play off 3 vilja möta! Kiruna vann sin matchserie i play off 1 relativt enkelt medan IFK Ore fick kämpa ganska hårt. Kan sluta hur som helst men jag tror att IFK Ore tar hem det, men kvällens match är oerhört viktig!
IFK Ore går vidare (2-1 i matcher)

Hudiksvalls HC - Enköpings SK HK
Ytterligare ett norrlag som ställs mot ett lag från allettan mellan. Precis liksom i matchen ovanför är inget av dessa lag favoriter att ta sig vidare till någon slutgiltig kvalserie, så även de som vinner den här serien kommer många vilja ha som motståndare i play off 3. Detta är också en oviss serie, men jag håller mellanserien som bättre än norr, så Enköping får stå som favoriter. Hudiksvalls chans ligger i att vinna ikväll och knäcka sina motståndare.
Enköpings SK HK får vidare (2-0)

Nybro Vikings IF - IF Björklöven
Två riktigt bra lag ställs mot varandra. Björklöven kom tvåa i den norra allettan medan Nybro kom trea i den södra serien, som Vita Hästen vann. Här ska det verkligen bli spännande att se hur norr står sig mot söder! För Nybros del är det oerhört viktigt att vinna ikväll, för två segrar på bortaplan lär de inte klara av, även om de är starka sett till försvarsspelet. I kraft av hemmamatch när det ska till att avgöras för ändå Björklöven stå som små favoriter att ta sig vidare.
IF Björklöven går vidare (2-1)

Karlskrona HK - Kristianstad IK
Ytterligare två starka lag där utgången är väldigt oviss! Båda lagen kommer från den södra allettan och sett till den serien slutade Kristianstad tvåa medan Karlskrona säkrade den fjärde och sista play off-platsen i sista omgången. Kristianstad får nog ses som favoriter, inte minst tack vare att de har fördel av hemmaplan om det blir  en tredje och avgörande match.
Kristianstad IK går vidare (2-1)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0