Dags för play off 3!

Ikväll drar ÄNTLIGEN play off 3 igång i kvalandet upp till allsvenskan, den sista PO-rundan innan själva kvalserien startar. Detta innebär att Vita Hästen får börja spela igen, men innan vi kikar på motståndare och liknande så ska resultaten från play off 2 redovisas!

IFK Ore - Kiruna IF  (0-2)
Jag trodde detta skulle bli en ganska jämn matchserie, men Kiruna körde över IFK Ore fullständigt och vann två raka matcher med slutresultaten 4-0 och 10-3. Kiruna kanske är ett bättre lag än vad många tror, eller så var helt enkelt motståndarna riktigt svaga...

Hudiksvalls HC - Enköpings SK HK (0-2)
Den första matchen mellan dessa båda lag blev riktigt jämn och spännande, men Enköping gick tillslut segrande ur duellen, och när man sedan spelade returen kunde Enköping vinna lite enklare med 3-0. "Hudik" är med andra ord utslagna.

Nybro Vikings IF - IF Björklöven (1-2)
Detta blev den jämnaste matchserien av dem alla sett till antalet matcher. Nybro vann den inledande matchen, och det var en förutsättning för att kunna slå ut Björklöven, för två bortasegrar mot dem skulle bli ruskigt svårt. Den andra matchen blev en riktig rysare som "Löven" vann med 1-0, och det verkade ta knäcken på Nybro. I den tredje och avgörande matchen vann nämligen Björklöven med 3-1.

Karlskrona HK - Kristianstad IK (2-0)
Den här matchserien avgjordes nog mer eller mindre i den första matchen som spelades i Karlskorna. Den matchen slutade 2-2 efter ordinarie tid och inte förrän i den fjärde förlängningsperioden (sjunde totalt) kunde Karlskrona sätta avgörande 3-2. Klockan var då ungefär 01:30 och en av hockey-Sveriges längsta matcher hade med andra ord tagit slut. I returen i Kristianstad vann Karlskrona igen, denna gång med 1-0. KIK är nog riktigt knäckta!



Och så var det alltså dags för play off 3

IF Björklöven  -  Asplöven HC
Här ställs ettan mot tvåan från den norra allettan mot varandra. Kan sluta i princip hur som helst. Asplöven har dock en stor fördel i och med att de har fördel av hemmaplan om matchserien går till 3 matcher. Kvällens drabbning kommer nog bli väldigt avgörande.
Tips: "Löven" vinner med 2-1 i matcher (vilka löv säger jag dock inte).

Kiruna IF  -  Huddinge IK
Kiruna som gick väldigt starkt i PO-2 ställs nu mot segrarna från allettan mellan. Huddinge ska vara ett ganska bra lag, så nu ska det bli intressant att se hur bra Kiruna verkligen är, om de har någon chans att ta sig vidare... Huddinge får stå som favoriter.
Tips: Huddinge vinner med 2-0 i matcher.

Enköpings SK HK  -  HC Vita Hästen
Vita Hästen lottades alltså mot Enköping, ett av de lag som får anses som ett ganska "enkelt" motstånd, om det nu finns något sådant såhär långt in på säsongen. Hästen har under vilan fått tillbaka flera av de skadade spelarna så nu kan man ställa upp med sitt starkaste manskap. Det ska inte kunna bli något annat än avancemang.
Tips: Vita Hästen vinner med 2-0 i matcher.

Karlskrona HK  -  Visby Roma HK
Karlskrona ställs mot Visby, som blev bästa tvåa sett till de olika allettorna och därmed säkrade en plats i PO-3. Visby har jag nog aldrig sett spela hockey så jag har ingen uppfattning om deras chanser, men jag tror ändå de får svårt att rubba KHK som verkar ha hittat formen efter att ha slagit ut Kristianstad. Visbys chans ligger i att vinna kvällens bortamatch och därmed ge sig själva två hemmamatcher att försöka avgöra.
Tips: Karlskrona vinner med 2-1 i matcher

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0