Champions League.

Så igår lottades då kvartsfinalerna i Champions League, det lottades även vilka som får möta varandra i semifinalerna så nedan kan ni enkelt läsa vilka som vinner CL 10/11 så slipper ni sitta och se streams från Ukraina i april! Gratulerar till det!!!

Vi börjar med kvartsfinalerna givetvis.

Real Madrid-Tottenham
Detta bör givetvis bara kunna sluta på ett sätt, med Real-seger hemma på Bearnaisesås. Spurs visade dock mot Milan att de kan vinna tuffa bortamatcher i europa och kan säkerligen skaka Real med.
Dock har ju Real en enorm styrka som är otroligt svår att bortse från i dessa sammanhang, de har Mourinho. Mourinho och europaspel fungerar lika bra ihop som Anders Svensson och tacos, de är helt enkelt skapta för varandra.
Nåväl,Real är givetvis det bättre laget men de har ju inte övertygat i ligan och gjorde ingen överdrivet bra insats borta mot Lyon i åttondelen men här bör man självfallet vinna normalt sett.
Spurs då? De har redan överträffat de flestas förväntningar sin första säsong i CL men Rödnosen på bänken lär få spelarna att inte vara nöjda med det direkt.
Första matchen slutar med en 2-1 seger för Real.

Andra matchen på White Hart Lane blir en nervös historia för båda lagens fans, Spurs förmåga att göra mål även borta har ju givit dom ett mycket bra utgångsläge inför returen, dock skall man givetvis inte räcka till normalt sett och lär inte göra det nu heller. Mourinho lär göra en "inter-på-nou-camp" här och få med sig 0-0.

Tips: Real vidare.

Inter-Schalke 04

Många tycker detta var rena drömlottningen för Inter, jag är inte lika säker... Visst gjorde Inter det extremt bra borta mot Bayern Munchen när man vända dels underläget i matchen i sig, och dels underläget totalt sett från hemmaförlusten. Just att Inter är såpass ojämna är ju både en för&nackdel i europaspel men här tror jag det blir en nackdel, dels har man redan laddat ur rejält en gång mot Bayern och dels var/är Bayern en klubb i rejäl storm. Inter får nöja sig med 1-1 hemma.

Matchen i Tyskland blir en tajt och tuff historia där jag dock tror att Schalke grejar det via 0-0 efter en tämligen medioker fotbollsmatch där inte mycket riskeras från hemmalagets sida.

Tips: Schalke vidare.

Chelsea-Man.Utd

Slaget om England. Första matchen blir sanslöst viktig här, jag ser dock Utd som det betydligt bättre laget denna säsong men Chelsea har "bara" CL att slåss för och det påverkar givetvis det med.
Utd kommer givetvis först och främst se till att inte släppa till något i den första matchen medan Chelsea vet att de behöver en seger här för att inte ha en nära på omöjlig uppgift på Gamla Träforden i match 2.
Underhållande match blir det nog inte så sett då båda lagen känner varandra otroligt väl.
Första matchen slutar 0-0.

Andra matchen innebär ju att båda lagen måste göra mål, men det är ändå så att det är lite lugnare för Chelsea då de antagligen säkrar avancemang om man gör första målet och därmed tvingar Utd framåt i plan för att hemmalaget då måste göra två baljor.
Dock tror jag inte Chelsea grejar att forcera Utds nolla i Manchester och att vi istället, när Chelsea flyttar upp allt på slutet för att kvittera den ledning Utd fick i första halvlek med 1-0 åker på 2-0 i baken.

Tips: Utd vidare.

Barcelona-Shaktar Donetsk

Barcelona är givetvis ett bättre lag och bör ta hem det här, men vad de än säger finns det underskattning med i bilden här och Shaktar är inget dåligt lag. Minns att Shaktar sist lagen möttes i Barcelona vann med 3-2...
Första matchen blir givetvis livsviktig för Shaktar, de lär mestadels få inrikta sig på försvarsspelet och lär säkert satsa på det med för att försöka avgöra i ett råkallt Ukraina.
Barca kommer få slita ont för att få hål på gästerna men hur gärna jag än ser Shaktar vinna så tror jag inte de orkar riktigt när Barca ångar på, det är det ju inget lag i världen som gör.
Barca vinner första matchen med 2-0.

Andra matchen blir givetvis otrolig svår för Shaktar som måste satsa offensivt mot Barca och därmed ge gästerna ytor defensivt. Det går givetvis inte.

Tips: Barca vidare.

SEMIFINALER

Schalke 04-Man.Utd

Tyskland-England således. Schalke har gjort det mycket bra i CL såhär långt och får inleda hemma mot Sir Alexs mannar vilket kan ses som deras enda chans faktiskt. Kan tyskarna fixa en tvåmålsseger hemma får Utd det svårt på den gamla träforden i returen. Klarar Schalke det då? Nja, visst kommer Raul hota Utds backlinje men det räcker inte.
Första matchen slutar dock 1-1.

Andra matchen innebär ju att det är Schalke som måste göra mål för att avancera vidare och att få in en boll kan de givetvis klara av, men de får ju samtidigt inte släppa till bakåt vilket blir en för Schalke övermäktig uppgift.

Tips: Utd vidare.

Real Madrid-Barcelona

Att tippa det här är sanslöst svårt. Mourinhos europaspelsexpertis mot Peps bättre manskap? Ja det är stört omöjligt att tippa det här så jag tänker inte ens analysa mer...

Tips: Real vidare.

FINAL

Man.Utd-Real Madrid

Att Real "bara" har haft CL att tänka på en längre tid kommer göra att deras stjärnor är betydligt mindre slitna etc här och det är en ack så viktig faktor i sådana här kamper. Jag tror det avgör här. Hade det varit ett dubbelmöte hade Utd vunnit, men i en enda match vinner Real.

Vinnare: Real Madrid.

Kommentarer
Postat av: Dennis Bergkamp

Tramsturnering som ingen bryr sig om.

2011-03-19 @ 16:19:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0