Hästen fortsatt obesegrade i allettan

Under söndagseftermiddagen spelade Vita Hästen sin fjärde match för året i allettan. Den här gången på hemmaplan mot Nybro, som inför matchen låg på en andraplats i tabellen, endast en poäng bakom serieledande Vita Hästen. Med andra ord var det en viktig match att vinna för båda lagen. Hästen som hade hållit nollan i två raka matcher spelade med bra självförtroende och öppnade matchen bäst. Efter några minuter avlossades ett stenhårt skott mot mål som var så pass hårt att det var svårt att avgöra om pucken var inne eller ej. Pucken studsade hur som helst ut från målet och domarteamet signalerade inte för mål, så pucken tog förmodligen i ribban. När Hästen inte fick utdelning började man spela allt omständigare och man fick inte till så mycket farliga lägen mot Nybro, som nästan enbart gick in för att försvara sig. Passningsspelet gick i lås för Hästarna och innan perioden var över kunde istället Nybro ta ledningen med 1-0.

 

I den andra perioden lyckades Vita Hästen snabbt kvittera ställningen till 1-1 efter mål av Johan Bülow. Därefter hade man också två lägen att spela med en man mer på isen, men Hästen spelade inte alls bra i den spelformen och fick inte till speciellt många farligheter. Mot slutet av perioden fick även Nybro chansen att spela powerplay, fem mot tre i över en minut. Men Hästen agerade stabilt i egen zon och Nybro lyckades inte heller göra några mål. Inför sista perioden var matchen med andra ord oavgjord.

 

I inledningen av den tredje perioden låg Hästen på för att ta ledningen i matchen, men sex minuter in i perioden kunde istället Nybro återta kommandot efter ett mentalt viktigt kontringsmål. Hästen fortsatte därefter att ligga på i anfallszon, men Nybro spelade bra försvarsspel och tryckte hela tiden ut Hästenspelarna mot sarghörnen, och tiden tickade på snabbt utan att hemmalaget fick till så många heta målchanser. Med bara åtta minuter kvar lyckades dock Johan Erkgärds få in en puck mellan benen på Nybro-målvakten och pucken gled äntligen Hästens väg, in i mål. 2-2 blev resultatet efter full tid så matchen fick till att avgöras i sudden death.

 

I övertidsperioden var det Vita Hästen för hela slanten. Man låg på konstant i anfallszon och när man spelat runt pucken i över två minuter kunde Johan Erkgärds skjuta in sitt andra mål för dagen och därmed ge Hästen segern, den fjärde i rad. I och med att det blev seger stannade Hästen kvar i serieledning, så det ser minst sagt bra ut just nu, men det är många tuffa matcher kvar som måste vinnas!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0