Efter 2010 och inför 2011-AH.

Säsongen 2010 är slut sedan ett par månader, är du nöjd med den placering ditt lag fick i sluttabellen?
- Med tanke på hur säsongen utvecklades får man vara nöjd med att slippa nedflyttning, men nej jag är inte nöjd.

Vilken spelare i ditt lag var bäst under 2010 enligt dig?
- Skulle nog säga Dime Jankulovski.

Vilken spelare i ditt lag överraskade mest under 2010 enligt dig?
- Mervan Celik, en lirare som dragits med stora attitydproblem som nu börjat ta större ansvar och därmed blivit en bättre spelare. Men han har långt kvar.

Vilken spelare i ditt lag underpresterade mest under 2010 enligt dig?
- Inget av anfallslånen fick ju till det men jag vet inte om de underpresterade, de kanske bara inte kan bättre. Annars tycker jag nog inte Wanderson kom upp i nivån från 09.

Vilken match var den bästa ditt lag presterade under fjolåret?
- Får bli Häcken hemma. Sättet laget hämtade sig och vann efter ännu en sen kvittering var imponerande och befriande.

Vilken match var den sämsta ditt lag presterade under fjolåret?
- Finns för många att välja på. BP i cupen ligger bra till i uselhet. Sista mot Ellos med då det hade kunnat bli 7-0 om det inte vart för mittbackarna och Dime. Trelleborg hemma tar dock hem det. En pinne behövs för säkrat kontrakt, laget leder till minut 77 och det blir 1-3.

Om du får fixa en drömvärvning inför 2011 till ditt lag, en realistisk sådan, vem blir det?
- En anfallare som gör mål, känns kanske inte så realistiskt dock...

Våra lag spelar ju på samma arena, dessutom tillsammans med ett tredje lag (än så länge), dessutom liras där gothia cup samt damlandskamper,detta har ju gjort att gräset är rötet samt att massa olika avtal etc är grymt svårhanterligt eftersom alla hyresgästerna har olika krav på det mesta. Vad tycker du om hela arenahärvan och hur ska man på bästa-realistiska sätt-ordna upp det?
- Det är tyvärr mycket "tänkte inte på det" över hela bygget. Gräset tycker jag borde kunnat vart ok om man skött det rätt från början. Avtalen med. Tyvärr var det mycket i tänkandet innan att så snart nya arenan är klar blir allt mycket bättre för alla utan att man ansträngde sig för att lösa hur. Inget går av sig självt. Nu är det bara en jäkla soppa. Det borde byggts in mer alternativa inkomstkällor i arenan från start. Fler kommersiella lokaler, läget är ju ypperligt. Kan man utnyttja potentialen bättre blir det mindre problem att lösa. Klubbarna borde försöka samarbeta mer, som det är nu kan ju hyresvärden spela ut klubbarna mot varandra.

Det har förvisso förbättrats lite de sista åren, men inom svensk fotboll såg delas det mesta i intäkter för allsvenskan på alla deltagande lag istället för att det som i de flesta andra ligor vara som så att det tilldelas mer pengar till de lag som hamnar längst upp i tabellen och sedan i starkt fallande skala. Idag spelar det för ingen större roll om du blir fyra (de tre första kommer ut i europa och tjänar på det) eller trettonde lag. Borde det ändras till att vara större skillnad för placerngarna? 
- Nä.

SEF har ju som mål att allsvenskan ska vara nordens ledande liga samt bland de 15 bästa i europa, hur ska man lyckas med de målen anser du?
- Det blir ju knepit. Fast jag tycker att ett större problem är de stora ekonomiska problem som många klubbar brottas med. De måste bli bättre innan man klättra i rankingen om man inte ska bygga luftslott. Sen finns ju enkla åtgärder som att anpassa spelschemat mer för lag som spelar internationella cuper. Har för mig IFK tex hade det bra tajt kring mötena med de judiska kommunisterna.

Malmö FF vann som bekant serien ifjol, Helsingborg var tvåa ljusår före alla andra klubbar. Vad gjorde de så mycket, mycket bättre än alla andra under fjolåret? 
- Arbetat långsiktigt är en delförklaring. Framförallt MFF har ju haft en tradition att kicka tränare om det inte blitt succé direkt, men nu har Rolle givits tid. HIF tror jag kunde slå lite ur underläge iom att Henke lade av men de hade ändå ett lag som troligen var bättre än året innan. Sen spelar ju pengar in med.

De två senaste åren har även varit en klar återgång till de första åren på 00-talet när storstäderna dominerade, vad tror du det beror på?
- Inte i år egentligen förutom Malmö, Helsingborg, Örebro (jo lite kanske), Borås, Trelleborg och Mjällby är ju inga världsmetropoler direkt. Det var nog mer så 09 och i viss mån 07 egentligen. Men det är egentligen inte så förvånande, de klassiska storlagen kommer från storstäder med mycket befolkningsunderlag (publik, spons mm) så det känns egentligen mest naturligt. Sen finns ju andra svårigheter i storstäder naturligtvis.

Vilket lag imponerade mest på dig under 2010?
- Får nog säga Mjällby, ok de hade en hygglig trupp på pappret men att få ihop ett såpass bra lag som nykomling från en liten håla som Mjällby är starkt.

Vilket lag var den stora besvikelsen under 2010 enligt dig?
- Sett till trupp och förväntningar underpresterade nog Göteborgskamraterna mest, sen är jag lite besviken över att AIK ryckte upp sig.

Vilken spelare var bäst i allsvenskan 2010 enligt dig?
- Alltid svårt att uttala sig tycker jag. Avdic har ju gjort en bra säsong och imponerade när jag såg honom. Sen har ju olika spelare olika roller med mera. 

Det är förvisso rätt tidigt än, men om du idag skulle tippa topp fyra samt plats 13-16 hur ser det ut i allsvenskan 2011?
- Hmm
1 Helsingborg
2 Göteborgskamraterna
3 Elfsborg
4 Malmö
13 Norrköpingskamraterna
14 Gefle
15 Halmstad
16 Djurgården

Vad kräver du av ditt lag under 2011 för att du ska vara nöjd när domaren blåser av sista matchen framåt november? 
- Att alltid ge gärnet och kämpa stenhårt. Motivation slår ofta klass och ska man kunna ta sig upp från bottenträsk måste man va lika taggad mot TFF borta som derbyn eller matcher mot topplag.

Vilken spelare i ditt lag kommer ta allsvenskan med storm under 2011?
- Hoppas Mervan kan fortsätta utvecklas vilket förutsätter att den mentala biten stämmer. Jonas Lindberg kan nog bli bra också, har potential men saknat tempo i början.

Ta ut din startelva i ditt lag under 2011 med nuvarande trupp.
Dime Jankulovski
Jimmy Tamandi - Richard Ekunde - Fredrik Lundgren - Kenneth Gustavsson
Reuben Ayarna - Johan Mårtensson
Mervan Celik - Romario Pereira Sipiao - Eric Bassombeng
Gzim Istrefi

Vilken är din favoritspelare i ditt lag idag?
- Björn Andersson är en härlig spelartyp men iom att han inte skrivit på kontrakt än får det bli Dime och Kenneth.

Publikmässigt sett så har hockeyn kommit upp jämsides med fotbollen det senaste, vad gör dom så bra som fotbollen missat?
- Svårt att säga, frågan är hur mycket som är att hockeyn ökat och inte bara att fotbollen tappat. Själv går jag bara på Division 2-hockey. Så det är svårt att jämföra så sett. Men en del är nog att hockeyn behandlas mycket positivare i media med. Skrivs det om fotboll är det ju mest om hur dåååååålig allsvenskan är, hur dååååliga planerna är, hur folk slåss hela tiden och så vidare. Eller om Zlatans frus hårschampo. Men kan ju inte bara skylla på media givetvis men klart att det påverkar. Folk är fortfarande intresserade av fotboll men mer av annan fotboll än sin egen. Allsvenskan kommer aldrig kunna konkurrera med Barca på TV vad gäller teknisk finess och så utan det gäller att få folk att börja identifiera sig med sina lokala lag, identitet, stolthet och engagemang istället för ren underhållning. Det är vad allsvenskan handlar om på många plan. Samtidigt har man inte råd att utesluta vissa typer av publik. Vill man sitta bekvämt och käka gött ska man kunna få det och vill man stå och skräna ska man få det. Det gäller att kunna få fotboll att bli något som passar alla.

Gillar du fish&chips?
- Ja o ja! Mer F&C på läktarna och publikkrisen är löst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0