Melodifestivalen 2011 - Deltävling 1 - Inför

Imorgon är det dags för Melodifestivalen att rulla igång igen. ÄNTLIGEN... Tyvärr jobbar jag i princip varje lördag så jag lär därmed missa nästan alla LIVE-sändningar, vilket i sin tur innebär att mina kommentarer EFTER deltävlingarna kommer ta något längre tid än vanligt, eftersom jag måste kolla igenom repriserna... om nu SVT behagar att lägga upp dem i år. De brukar inte göra det av någon konstig anledning.

Första deltävlingen avgörs hur som helst i Luleå och sett till startfältet så är det inte speciellt många kända artister som finns med. I den kommande tävlingen i Göteborg är det däremot desto fler kändisar, så man kan ju undra om det inte hade varit bättre att sprida ut favoriterna lite mer. Men kanske har arrangörerna valt att samla så många blåbär på ett och samma ställe för att försäkra sig om att få med några B-artister till finalen.

Dilba - Try Again
Dilba, vart har hon hållit hus egentligen? Nåja, nu ska hon tydligen vara med i Melodifestivalen, men det är ingen vidare låt hon ställer upp med, kanske skulle fungera som toalettmusik på ett köpcentrum.
Betyg: 1 banan av 5 möjliga

Swingfly - Me And My Drum
Den första artisten för i år som inte ens kan prata svenska. Bådar inte gott. Efter att ha lyssnat på låten känns det inte bättre heller, ett riktigt uruselt bidrag som låter som en såndär "dunka dunka"-låt, som en del tuffingar spelar i sina bilar.
Betyg: 1 ruttet bananskal (inte positivt)

Jenny Silver - Something In Your Eyes
Jenny är tävlingens hittills snyggaste artist och bidraget är faktiskt också det bästa hittills. En helt okej schlagerdänga som är ganska "glad" av sig. Bör vinna deltävlingen.
Betyg: 3 bananer

Jonas Matsson - On My Own
En artist jag inte hört talas om. Jag hade inga förväntningar på hans bidrag... och det bör ni inte heller ha. En fruktansvärt menlös låt. Här i Göteborg med DeVe som artist spöar det här bidraget med hästlängder!
Betyg: 1 banan

Le Kid - Oh My God
Ett riktigt färgstarkt gäng ungdomar som kommer till start med ännu en ganska tråkig låt. Vad har egentligen hänt med Melodifestivalen de senaste åren? De plockar in mer och mer skit för varje år som går. Det enda som är lite roligt är att de har stora godisbitar utplacerade på scenen...
Banan: 2 bananer

Rasmus Viberg -  Social Butterfly
JAAAAAAAAAAA!!! Ett dragspel på scenen, ett mycket härligt instrument som faktiskt får låten att nå oanade höjder. Ingen superlåt, men helt klart bättre än många av sina konkurrenter i den här deltävlingen.
Betyg: 2 bananer med lite sockerströssel på

Pernilla Andersson - Desperados
WOW! En låt framförd på SVENSKA i den SVENSKA Melodifestivalen, bara det är ett stort plus. Låten i sig har nog ingenting att hämta i ett större sammanhang, men den är betydligt trevligare än de flesta av de tidigare bidragen.
Betyg: 3 bananer med en svensk flagga på toppen och en jordgubbe

Danny - In the Club
Danny är en av de stora förhandsfavoriterna i den första deltävlingen och han kommer till start med en riktig discodänga. Ingen låt som man lär komma ihåg om ett par år, men den är i alla fall lite "häftigare" än en del av de tidigare.
Betyg: 2 bananer med krydda på

Antis topp 3:
1. Jenny Silver
2. Pernilla Andersson
3. Danny

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0