Ikväll börjar Play off 1

Ikväll drar play off 1 igång i kvalet till allsvenskan. För Vita Hästens del, som redan är klara för play off 3, blir det inget spel förrän om ungefär två veckor, men för de lag som hade det tuffast i de olika allettorna börjar allvaret redan nu. Precis som de flesta andra kvalrundorna så avgörs även dessa i bäst av tre matcher, så det lag som först vinner två matcher går med andra ord vidare.

 

Tegs SK - Hudiksvalls HC

Har ingen större koll på dessa lag, men Vita Hästen mötte dock Hudiksvall förra året i PO2 och sett till de matcherna var det ingen vidare klass på "Hudik". Trots det får Hudiksvall stå som favoriter då de bör ha bättre tempo med sig från spel i norra allettan. Tegs kommer från fortsättningsserien (missade med andra ord allettan innan årsskiftet).

Hudiksvall går vidare (2-0 i matcher)

 

Örnsköldsviks HF - Kiruna IF

Har ingen koll på de här lagen heller. Kiruna kom steget högre upp än Hudiksvall i allettan norra, så de får också stå som favoriter mot Ö-vik, som även de kommer från en fortsättningsserie (med sämre kvalité sett till motstånd och liknande).

Kiruna går vidare (2-1)

 

Borlänge HF - IFK Ore

IFK Ore placerade sig fyra i den mellersta allettan och ställs mot ett lag som vann sin fortsättningsserie. Har inte sett de här lagen heller, men troligen är ändå Ore snäppet vassare i och med att de har lirat i allettan. För att inte vara tråkig så tippar jag dock att Borlänge skräller.

Borlänge går vidare (2-1)

 

Wings HC - Enköpings SK HK

Wings och Enköping var några säsonger sedan jag såg och då var de inte mycket att hänga i julgranen. Enköping kom trea i den mellersta allettan medan Wings vann sin fortsättningsserie relativt enkelt. Kan bli ganska jämna matcher, men Enköping bör gå vidare

Enköping går vidare (2-1)

 

Tranås AIF IF - Karlskrona HK

Här kommer vi till de lag som Hästen har mött under säsongen. Karlskrona tog den sista platsen i allettan södra medan Tranås vann fortsättningsserien, som Hästen förövrigt vann innan allettan drog igång. Tranås kan vara ett jobbigt lag att möta ibland, men KHK har ett för starkt lag för att kunna misslyckas.

Karlskrona går vidare (2-0)

 

Halmstad HF - Nybro Vikings IF

Halmstad är det lag som kommer från fortsättningsserierna i det här mötet och de ställs mot Nybro som kom trea i allettan södra. Nybro bör gå vidare ganska enkelt då man oftast har ett bra försvarsspel.

Nybro går vidare (2-0)

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0