Kapitel 8

Magnus och Martin tog skydd bakom ett bord som de hade fällt som sköld. Tre vakter rusade in med en förskräcklig fart, laddade sina vapen och började skjuta hej vilt omkring sig. Martin och Magnus insåg att om de satt kvar där så skulle de se ut som basketborgar när vakterna hade skjutit färdigt. Martin ställde sig upp och avlossade en salva som träffade en vakt rakt i huvudet som föll bakåt och var död innan han föll till marken. Magnus hittade en tegelsten och ett rep på golvet. Han började genast knytta fast tegelstenen i repet.
   "Hörrö McGyver! ropade Martin för att överrösta kulregnet från vakternas automatvapen "vi har inte tid med det där nu. Skaffa ett vapen."
   Det är det jag ska göra, tänkte Magnus och samtidigt som vakterna hade fullt upp med att försvara sig mot Martin, som förövrigt var den bästa skytten Magnus hade sett, smög Magnus bakom ett par lägligt utplacerade bokhyllor. Ingen kunde se att han närmade sig vakterna. När en av dem laddade om så kom plötsligt en stor tegelsten och träffade honom rakt i huvudet så kraniet sträcktes och han gick en omedelbar död till mötes. De andra vakterna, som enbart var tre nu till antalet, verkade inte förstå vad som hände. De stod som förstelnade och tittade på sin döde kollega, medan Magnus gick fram och tog dennes automatvapen och innan vakterna hann få upp sina vapen så avlossade Magnus två dödliga salvor som träffade de i bröstet.
   "Vi måste få tag i Charlie!" ropade Magnus till Martin som stod kvar på samma punkt han stod när vakterna stormade in.
   Att alla vakter inte var ur vägen kunde Magnus räkna ut med lilltån. Och mycket riktigt var inte alla vakter undanröjda. När Magnus och Martin kom ut till tunneln som ledde in till biblioteket hade den lysts upp och skottsalvor hördes. Nu var både Martin och Magnus helt lomhöra och att skrika till varandra medan skotten ven fanns inte i deras tankar. Magnus såg en vakt med skottsäker väst närma sig lugnt med ett avsågad hagelgevär i händerna. Magnus siktade och avlossade en samling skott rakt i mannens huvud. Även en vakt bakom honom fick smaka på ett head-shot, fast den här gången från Martin.
   Plötsligt försvann alla vakter och allting blev med en gång tyst. Bara Magnus och Martins andetag hördes. De båda var så fulla med adrenalin att de inte visste vad de skulle göra av det.
   "Hjälp mig upp", sa Magnus och tittade på en brandstege som satt tre meter högre upp.    Martin hukade sig ned, kupade händerna och hjälpte Magnus upp till stegen.
   "Släpp ner den", sa Martin och Magnus gjorde som han blev tillsagd.
   De båda klättrade upp och kom upp på en liten plattform med en dörr. Magnus tryckte ner handtaget försiktigt. Den var olåst. De gick in genom dörren och tyckte sig med en gång känna igen vart de befann sig. De var återigen inne i Towern. Hur skulle de lyckas ta sig därifrån utan att bli upptäckta av vakterna, som samtliga säkerligen hade fått order att gripa Magnus och Martin om de uppenbarade sig.
   "Mina herrar, jag tror ni har hittat till fel party", hördes en kvinnoröst bakom dem säga säga      .

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0