Kapitel 7

   Båda två vaknade till liv samtidigt. De satt på en varsin stol med armarna hopknutna bakom ryggstöden. Benen på båda var även de hopknutna. Framför dem gick en bredaxlad man med blont snaggat hår och vankade av och an med ett maskingevär hängandes i brösthöjt. Han sa ingenting utan vankade bara fram och tillbaka, samtidigt som han kastade arga blickar på Magnus och Martin lite då och då. Varje gång han gjorde det gav Magnus honom ett brett leende för att irritera honom. Han behövde inte vara rädd för att mannen skulle skjuta honom. Efter allt han hade läst om Europas värsta gangsterledare Charlie Vincent så visste han att varken han eller Martin skulle dö. Vincent hade antagligen gett stränga order att inte likvidera dem. Kanske misshandla och mörbulta dem lite grann, men absolut inte döda dem.
   "Vart är Charlie?" frågade Magnus vakten.
   Denne sa ingenting utan behöll sitt stenansikte.
   "Så när kommer helikoptern att landa?" frågade Martin.
   Vakten gick fram till Martin och kollade hotfullt på honom
   "Vad menar du med helikopter?" undrade vakten på knackig engelska.
   9 personer av 10 hade i detta läge valt att inte nedvärdera en man som var tredubbelt så stor som en själv, men Martin var den tionde personen och han var minsann inte rädd för monstret som stod framför honom.
   "Jag syftar på helikopterplattan uppe på huvudet. Seriöst grabben, leta upp en ny frisör. Så där kan du inte se ut?"
   Magnus lutade sig mot Martin och sa sarkastiskt:
   "Det var trevligt att lära känna dig, men här skiljs våra väga."
   Martin tittade på sin vän och blinkade med ena ögat.
   "Jag är säker på att jag kan sänka dig på ett slag", sa han uppkäftigt till vakten
   Vakten lade av ett högt och djupt skratt och i exakt samma sekund som vakten lutade huvud bakåt av sin skrattattack så kom Martin mirakulöst loss, ställde sig snabbt upp från stolen och laddade allt vad han hade med högernäven och slog till. Knytnäven träffade mitt i sola plexus. Vakten vacklade nåra steg bakåt där, han sjönk ner på knä och kippade efter andan. Martin skar loss Magnus med den kniv han hade använt för att skära loss sig med. Han gick fram till vakten.
   "Vad var det jag sa?" sa hann muntert och tog vaktens maskingevär.
   Vakten försökte ta tag i Martin men Magnus siktade ett stenhårt karateslag på vaktens hals och slaget gjorde honom med ett medvetslös.
   Långt borta hörde vrål och kommandon som kom närmre.
   "Kom an bara boys" sa Martin och laddade vapnet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0