Kapitel 6

Magnus och Martin gick omkring och letade i varenda liten vrå i biblioteket.
   "Nu har vi letat i en evighet", suckade Martin.
   "Omöjligt", sa Magnus. "Den måste vara här någonstans. Är du säker på..."
   Han avslutade meningen mitt i och kollade över Martin, som därefter följde hans blick uppåt. Bakom Martin ett par meter stod ett svagt X inristat i en stenvägg.
   "Ser du X:et?" Gå och hämta stegen som står där borta", sa Magnus innan Martin hunnit svara.
   Martin hämtade en stege som stod lutad mot en vägg och stödde den mot bokhyllan under X:et. Magnus klättrade upp till den översta hyllan och räknade till han kom till den tionde boken och drog ut den. Han klättrade ner och gick fram till bordet igen.
   "En bok", suckade Martin otåligt. Han gick och satte sig på en stol. "Så den andra ledtråden är en bok? Magnus, det här kommer ta evigheter, att försöka lista ut..."
   Magnus bläddrade fram till den tionde sidan och höll därefter triumferade upp en karta mot Martin, som genast gjorde Magnus sällskap vid bordet.
   "Det här kommer ta evigheter...?" flinade Magnus. "Ställ tillbaka boken där den hör hemma och sen sticker vi.
   I samma sekund som Martin skulle ställa tillbaka boken hörde de att vapen laddades bakom dem. Båda två tittade sig om blev med en sekund stela av skräck, tätt följt av besvikelse. Charlie Vincent kom hånleende emot dem och klappade sarkastiskt i händerna.
   "Bravo, bravo, mina herrar. Ni lyckades", sa ha. "Synd bara att ni är så dumma och högljudda av er." Han tog utan problem kartan ur Magnus hand. "Den här tar jag hand om."
   Magnus och Martin tittade på varandra. Charlie vände sig om och gjorde en gest med handen till en av hans gorillor. Han riktade därefter en silverfärgad revolver mot Magnus.
   "Och boken?" sa han lugnt.
   "Det är bara och ta någon. Vi är i ett bibliotek, blindstyre", sa Magnus och flinade.
   Charlie uppskattade inte uppkäftigheten och gav Magnus ett hårt slag med kolven mitt ansiktet så han föll omkull. Två av Charlies torpeder gick fram till Magnus och lyckade rota fram anteckningsboken. När Charlie hade fått den hånlog han mot Magnus och Martin.
   "Det ser ut som att jag har skaffat mig ett litet försprång", sa han.
   Därefter nickade han till en stor kraftig skallig man bakom Magnus och Martin och kort därefter låg de livlösa på golvet.        

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0