Kapitel 19

Utryckningsfordonen utanför fönstret hade åkt sin väg. Det stod inte klart för någon av dem varför det hade varit skottlossning, men det gjorde detsamma, tyckte Magnus. Skatten var nu förlorad till maffian och det fanns ingenting man kunde göra för att stoppa dem. Magnus lade sig ner på rygg i sägen och lade händerna bakom huvudet och stirrade upp i taket.
   "Charlie hade rätt", sa han med en djup suck. "För eller senare stöter man på det omöjliga uppdraget. Innerst inne så visste jag att han hade rätt, men jag var inte förberedd på att det omöjliga skulle komma idag."
   Han reste på sig och gick fram till fönstret. Den vita snön som låg på marken började nu får sällskap av regn och förvandlades till blask. En målande väderlek utan tvekan. Han gick och lade sig i sängen igen. Clara satt på en stol med ansiktet i händerna. Hon grät inte, hon var bara besviken.
   Martin reste sig från en stol och gick fram till skrivbordet där anteckningsboken låg. Utan kartan så fanns ingen nytta av boken. Men han tog upp den i alla fall och bläddrade i den. Han stannade vid en sida och läste ingående tyst för sig själv.
   "Var Jensen religiös?" frågade han, utan att ta blicken från sidan.
   Magnus satte sig suckandes upp i sängen.
   "Ja, han var asatroende. Dock var han tvungen att hålla det hemligt så han inte skulle straffad med döden."
   "En sak blir jag inte klok på, sa Clara där hon satt. "Varför skulle han gömt skatten någon annanstans än...
   "'Så nära men ändå så långt borta'", sa Magnus och sken upp. "Charlie sa det till mig när vi träffades för första gången och han räckte över kartan till mig. Han syftade på en plats som fanns nära men ändå långt, långt bort. Så långt att inte människa kan se den. En plats i mytologin såklart. Jensen tillbringade närmare 6 år av sitt liv på Helheim." Han slog handflatan i duntäcket och reste sig. "Vi ska till Hels boning," log han


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0