Antis julkalender 2011 - del 9

Axel gick fram till dörren och stoppade in nyckeln i låset. Han vred om nyckeln två varv tills det klickade till och tryckte sedan ner hantaget, öppnade dörren och klev in i sitt nya hem. Hans första egna boende någonsin. Det var visserligen inte speciellt stort, men där fanns ändå nästan allting han kunde tänkas behöva; en säng, ett bord, två stolar lite köksredskap och en vedspis med ett par kokplattor på. I ena hörnet av rummet stod också en stor träklocka som tickade högt medan minutvisaren sakta rörde sig medsols. Axel såg att klockan var över tio, och eftersom han skulle upp och jobba tidigt morgonen därpå tänkte han att det var lika bra att lägga sig.

 

Morgonen därpå var Axel uppe väldigt tidigt och värmde upp lite gammal soppa till frukost. Han hade kollat igenom alla lådor i hopp om att hitta ätbara saker, och till sin glädje fann han flera gamla konservburkar i skafferiet. När han hade ätit sig mätt tog han på sig sina kläder och tittade på klockan tills det var dags att gå iväg. När den var fem minuter i åtta kändes det som att det var dags. Axel gick ut, låste dörren och gick tvärs över gatan mot grevinnan Bryséns pampiga villa, som var tre våningar hög och hade flera stora salar på respektive våningsplan.

 

Axel såg att hon hade en ringklocka uppsatt vid ingången. Det var inte många som hade råd med sånt på den tiden. Han tryckte på knappen och en stund efter att klockan plingat till på insidan av huset öppnades så dörren.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0