Antis julkalender 2011 - del 10

En ganska gammal dam öppnade dörren. Hon var lång och smal, och hennes mörkbruna hår hade börjat bli grått på sina ställen. ”Jaha, så det är du som är Axel?”, frågade hon och fortsatte, ”jag är grevinnan Helga Brysén och det här är ett av mina finaste hus på den här sidan av Vättern. Men du vet väl redan allt om mig och mina tillgångar sen du gick i skolan?”. Axel tänkte svara att han inte hade någon som helst aning om vad hon babblade om, att han inte visste vem hon var, men för att slippa konflikt nickade han lite tveksamt och frågade grevinnan vad han kunde stå till tjänst med.

 

”Jadu, jag har ju redan tjänare som sköter matlagandet åt mig, men du skulle kanske kunna ta och städa huset. Mina tjänare har börjat bli till åren och de ser inte längre allt damm… Så får det bli, ta trappan där borta och gå upp till övre plan och städa varje rum ordentligt. Alla ägodelar ska också dammas av och ljusstakarna måste putsas upp. Säg åt Rune att han visar dig till städskrubben så hittar du alla redskap du behöver.”

 

Axel gjorde som han blivit tillsagd och gick uppför den stora och mäktiga spiraltrappan som var gjord av marmorsten. När han tagit sig upp till toppen såg han en gammal man i frack som satt på en stol och sov. Axel gick fram till mannen och knackade honom på axeln.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0