Antis julkalender 2011 - del 1

Det var 23 dagar kvar till julafton. Mörkret hade börjat falla över staden och de allra flesta höll sig inomhus, i sina varma och sköna hem. Men inte Axel. Han  gick helt ensam uppför den snötäckta kungsgatan och tittade på de många butikernas olika julskyltningar. Snön knarrade under skorna och även fast kylan var otäck kunde ändå Axel njuta. Julen var en av hans favorithögtider på året, det fanns så många olika färger att titta på i skyltfönstren, mycket folk ute om dagarna, en speciell atmosfär helt enkelt.

När Axel kommit ungefär halvvägs på den långa marknadsgatan stannade han till vid en guldbutik där han såg en mekanisk tomte vinka ut genom rutan. Någon sådan grej hade Axel aldrig tidigare sett. Bredvid den mekaniska tomten fanns massvis med olika ringar i guld och silver. Axel tittade på dem och en tår rann långsamt ner för hans kind när han tänkte på hur lik en av guldringarna var den ring som hans kära moder brukade bära. Precis en sådan ring ville han ge till en tjej han hade träffat för några dagar sen när en av stadens restauranger bjöd folk på gratis gröt.

När Axel drömde sig bort i tankarna över hur glad Elina skulle bli när hon skulle få ringen väcktes han plötsligt upp till verkligheten igen då en storväxt polisman knackade honom på axeln och frågade "vad gör en liten parvel som du ute såhär sent, och helt ensam? Gå hem med dig så din mor slipper oroa sig". Axel blev tyst en kort stund innan han fick ur sig "jag har ingen mor, och inte heller någon far".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0