Det där med att behålla spelare.

I onsdags spelade FCK borta mot FC Barcelona och hade faktiskt bud på en kvittering, man har även en mycket god möjlighet att bli tvåa i sin CL-grupp och avancera till sextondelsfinal.

Vad har då detta med något att göra tänker ni?

Jo, jag läste en forumkommentar som påpekade det faktum att Blåvitt den 26 maj 2005 mötte just FCK i Royal League finalen och torskade på straffar, en match vi minns väl vi som var där, det blev ju dels en jävla massa straffar och dels var det ju otroligt nära vår första titel på en jävla massa år.

Vad har gjort att FCK kunnat sticka ifrån så rejält? Givetvis ekonomin som gör att de kan köpa och behålla en hel del spelare som vi inte kan. Därför ägnade jag denna förmiddag åt att gå igenom vilket lag och trupp vi kunde ha haft om vi kunnat behålla de bästa spelarna från finalmatchen 2005 och framåt. För att göra det "enkelt" så har jag valt två man på varje plats i truppen (i ett 4-4-2system). Detta handlar alltså om spelare som är aktiva idag och vi därmed med stark ekonomi kunnat ha kvar, varvid t.ex. Bengan, Alex etc försvinner då de lagt av.

TRUPPEN

Mv: Kim Christensen
Mv: John Alvbåge

HB: Adam Johansson
HB: Erik Lund

MB: Ragnar Sigurdsson
MB. Mattias Bjärsmyr
MB: Fredrik Risp
MB: Karl Svensson

VB: Oscar Wendt
VB: Samuel Wowoah

HM: Stefan Selakovic
HM: Tobias Sana.

IM: Pontus Wernbloom
IM: Gustav Svensson
IM: Thomas Olsson
IM: Sebastian Eriksson

VM: Robin Söder.
VM: Elmar Bjarnasson

F: Tobias Hysén
F: Peter Ijeh
F: Marcus Berg
F: Jonas Wallerstedt.

Kommentar: Målvaktsbesättningen är fenomenal, visserligen två målvakter som båda är värda en a-lagströja, men det hade man kunnat lösa ändå. Kim spelar ju t.ex. inte nu i FCK så det hade fungerat.
Det kan tyckas konstigt att ha en spelare som är reserv idag som reserv på högerbacksplatsen i denna trupp men av de numera aktiva finns det inte någon högerback som är bättre. Adam är givetvis helt given.
Mittbacksbesättningen syftar på Rispens och Kalles form från tidigare och hade de stannat hade de ju inte fått alla bakslag under europaturnérna de gjort. Ragnar och Bjärsa håller än idag mycket hög klass.
Vänsterbacksklassen är god, Wendt är given etta men Wowoah har gjort det fenomenalt bra som vänsterback i ÖSK.

Mittfältetets högerkant, tja där har vi ju i mångt och mycket bara haft en spelare som spelat sedan Alex la av, Sella blir därför given och Sana är en extremt lovande spelare där som får chansen.
Innermittfältet vore helt otroligt, man kan dessutom alternera beroende på om man ska kriga extra mycket med två stenhårt jobbande spelare eller ha Olsson som kan vårda bollen och slå fenomenala passningar, passningsspelet har ju Pontus utvecklat enormt med. Gurra och Seb har ju så sent som iår visat klass.
Vänstermittfältet har en förhoppningsvis hel Söder och en backup i Elmar, Elmar kan ju spela så gott som överallt på mitten dessutom.

Forwardsbesättningen ger en ju nära på våta drömmar, jisses vad mål vi kunnat få av det gänget. Även här kan vi variera, behöver vi lyfta så spelar Wallerstedt (som ju är en bättre version av Stiller) annars kan vi ju ha Hysén och Berg eller Ijeh.

Startelva:

Mv: Kim Christensen.

HB: Adam Johansson
MB: Ragnar Sigurdsson
MB: Mattias Bjärsmyr
VB: Oscar Wendt

HM: Stefan Selakovic.
IM: Pontus Wernbloom.
IM: Gustav Svensson.
VM: Robin Söder.

F: Tobias Hysén.
F:Marcus Berg.

Man kan ju alltid få drömma...


Kommentarer
Postat av: Glenn

Det goa e ju att Royal League e på väg tillbaka. Då njuter vi....

2010-10-22 @ 18:18:03
URL: http://ironinsforkampar.blogg.se/
Postat av: IK

Fast det ska "bara" spelas slutspel i Sverige, gruppspelet ska gå i La Manga.

Fan jag vill inte ha RL jag vill likt alla riktiga fans se träningsmatcher, RL blir ju tävling och det får man nog av under säsongen.

2010-10-23 @ 09:39:00
URL: http://ironinsforkampar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0