Lejongropen – mer än bara en grop

Lejongropen här i Norrköping är inte bara en grop. Det är en helig plats. En mötesplats för alla öl- och leksugna unga vuxna i staden. Dessutom är det ett perfekt tillhåll för förskoleeleverna som går på Folkparkskolan (alldeles invid Lejongropen). Gropen är öppen för allmänheter sju dagar i veckan, dygnet runt. Parken som den ligger i heter Folkparken och som erbjuder alla möjliga aktiviteter. Käka glass, picknick, dricka öl, grilla, leka olika sorts lekar, ja allt möjligt. Men när man kommer upp i tonåren så kanske det inte är så roligt längre att hålla till bland alla småbarn och barnfamiljer, utan vill istället vara med mer mognare människor. Då är det Lejongropen som gäller.

 

En plats som välkomnar dig hur och vem du än är, en guldgruva för att ölsugna ungdomar. Speciellt en underbar kväll som denna. Sätta sig ner bland vänner och bekanta, knäcka ett par kalla och bara var en i mängden. Det är en trygghet man inte hittar någon annanstans i staden. Man smälter samman med omgivningen och man blir faktiskt som en stor familj. Alla kanske inte känner alla, men känslan finns i alla fall där.

 

Om du inte har varit i Lejongropen så vet du med all säkerhet inte vad jag menar med att man blir som en stor familj där du känner trygghet. Visst kan det låta härligt att ligga i denna grop och låta varma sommarkvällar föra en iväg till magiska platser. Men i alla Norrköpingsbors själ så finns känslan, vet vi hur det känns att befinna sig på denna plats.

 

Detta gäller även på hösten och vintrarna. På vintrarna blir gropen till en pulkabacke där barnfamiljer med flera träffas och ser på hur deras ungar far ner mot mitten. På hösten, då det ligger fullt med löv i gropen, tar väldigt många barn chansen att hoppa omkring i, för de, gigantiska lövhögarna. De övriga familjemedlemmarna står vid sidan och skrattar åt den livsbejakande leken

 

Men det är nu på försommaren som alla vi ölsugna abonnerar Lejongropen. Då är det vår tur att utnyttja denna fantastiska guldgruva. Och med guldgruva menar jag just guldgruva. För att sitta där en varm kväll med en kall öl i handen, det kan man inte sätta något pris på. Det är som en helig plats som aldrig kommer att försvinna ur Norrköpingsbornas själar.  


Kommentarer
Postat av: Mamma Carina

Härligt, Danne, man blir törstig själv att läsa detta.

SKÅL, mamma

2010-05-15 @ 21:16:54
Postat av: IK

15 dagar kvar!

2010-05-16 @ 10:39:52
URL: http://ironinsforkampar.blogg.se/
Postat av: IK

15 dagar kvar!

2010-05-16 @ 10:40:13
URL: http://ironinsforkampar.blogg.se/
Postat av: jasmina

Hej allt bra med dig idag? =)

2010-05-16 @ 11:17:19
URL: http://jasminab.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0