Uppflyttning för både Broppar och Buckanjärerna!!!!!!!!

Nu har semifinalerna i Hockey Arena avgjorts och både The Broppers och Buckanjärerna fullföljde sina mål och säkrade finalplats och därmed även varsin plats i Division IV nästa säsong.

Broppers fick en plats i Division V redan förra säsongen hade då lite av ett läroår men blev hela tiden bättre och bättre. Man insåg att det fanns potential i klubben och inför denna säsongen fanns bara ett uttalat mål, gå upp! Man gjorde en rejäl satsning och visade redan i grundserien vad man gick för. Wyra såg ut att bli en stark motståndare till en början men tappade sedan och passerades även av Mörbygården, men Broppers serieseger var egentligen aldrig hotad.

Men i slutspel kan allt hända, först Team Skåne i kvartarna men de var ingen match för Bropparna som vann med 6-2 och 8-1. I första semifinalen körde de över Streamforz Ninjaz med hela 12-2 och det såg ut saken var biff, men Ninjaz ville annat... Inför en fullsatt Nilshall slutade första perioden mållöst men 3-9 i skott. Stefan Vollquartz i Ninjazmålet storspelade. Andra perioden vann Broppers skottmässigt med 12-4 men det var bara Ninjaz som gjorde mål, 3.28 in på perioden spräckte Elliot Nordgren nollan. I tredje fick Broppers äntligen utdelning då Ainars Buzis nätade efter bara 49 sekunder. Stärkta av detta öste de på och vann skotten med 18-6 men Vollquartz spikade igen, förlängning. Först i den andra förlnängningsperiode, efter totalt 73.12 kunde Dzintars Ozolins avgöra för Broppers! Nu väntar final mot Mörbygården och sen Division IV!

Buckanjärerna var nykomlingar och som sådana lite mer försiktiga i sin målsättning men när man kände att det fanns goda chanser att haka på började man satsa mer och mer på att gå upp. Man påbörjade till och med en rejält utbyggnad av ishallen vilken gjorde uppflyttningen extra viktigt. Det framgick tydligt att det lag som följt med Buckanjärerna upp från sexan, kommit tvåa i serien då men slagit Buckanjärerna i finalerna, nämligen hansson55 skulle komma att stå i en klass för sig. En nykomling från en annan serie, Nordic Light, verkade utkristallisera sig som tvåa med Buckanjärerna, Team Koskela och Nova Scotia Climbers smygandes bakom. Buckanjärerna var dock vassast av den jagande trion och smög med såpass bra att de kunde hänga av sig de andra två och hota toppduon. De var till och med tvåa inför sista omgången där en förlust mot koskela gjorde att Nordic Light kunde smita förbi.

I kvartsfinalerna väntade sexan Vattjom Vatos men efter seger hemma med 4-1 kunde Buckanjärerna spela ut borta och vinna med hela 7-1. Som väntat ställdes man nu mot Nordic Light, ett lag man inte kunnat besegra i grundserien, i en match vann Nordic i förlängning och returen slutade 2-2. Nervöst värre, dessutom började man borta. Efter blott 4 minuter hade Nordic Light tagit ledningen med 1-0. Knappt tre minuter senare kunde dock Dobrica Radisic kvittera och nu släppte inte de supertaggade Buckanjärerna taget. Andra periden inleddes med många utvisningar och spelövertag för Nordic Light men Zigmund Pokrosov höll tätt. Efter drygt halva andra perioden gav Tadeas Straka Buckanjärerna ledningen blott 20 sekunder efter att han kommit ut ur spelarbåset. Tre minuter senare gjorde Radisic 3-1 och Buckanjärerna kunde gå stärkta in i tredje. Perioden blev tajt och Buckanjärerna bevakade ledningen men i mitten på perioden satte Teodor Kozera spiken i kistan. Matchen var dock spelmässigt jämn, Buckanjärerna hade bara 5 skott mer och faktiskt lite mindre puck. Men man sköt bättre och hade bättre målvakt.

Till returen hade Nordic Light köpt in en ung italiensk målvakt vid namn Salvatore Rodelli för nästan 37 mille, och fick att göra tidigt. Redan efter 01.20 kontrade Olavi Kiesi och spräckte hans nolla. Just Kiesi skulle komma att bli stor matchvinnare, han spelade fram Samuel Männikö till 2-0 i slutet av första samt avgjorde hela tillställningen med 4-0 med dryga minuten kvar av matchen, efter att Ilgmars Cepulskis gjort andra periodens enda mål.

Nu väntar förhoppningsvis revansch i finalerna mot hansson55 och därefter Division IV!

Men allra först ska de båda lagen ha gemensam fest på Levgrens Äng efter nattens B-lagsmatch, även alla Antianfans är inbjudna!