Blåvitt startelva.

Allsvenskan startar för mästa och nästa mästarna på lördag, borta mot Kalmar. Då jag, och även broder ragnar, varit på alla träningsmatcher och de vi inte varit på, de som spelades på cypern, har vi (förutom minskmatchen som ej filmades) sett i efterhand. Precis som alla riktiga fans följer vi vårt lag på försäsongen.
Detta gör att man nu sitter och funderar på en tänkbar startelva i premiären, jag tänkte därför inleda något jag tänkte skulle bli en följetong inför varje omgång, i alla fall när tid finns, att ta ut en trupp med startelva inför varje omgång efter vad jag sett.
Det komiska är väl egentligen att det bara är Broder Ragnar som kommer kunna säga något om denna elva då det är det enda som frekvent läser här som ser allsvensk fotboll....

Nåväl.
Startelva mot Kalmar FF

Kim-Given.
Lund-Given.
Ragnar-Allsvenskans bäste mittback är givetvis given.
Kalle Svensson-Kalle får förtroendet efter att ha växt under försäsongen, dessutom är Risp fortfarande borta pga en klassisk "comeback"-skada.
Hjalle- Surhajsälskande Hjalle får förtroendet och gör det bra som vänsterback nu igen. Tiden som mittback utvecklade Hjalle till en bra vänsterback hur underligt det än må låta. Frisparkskung dessutom.

Gurra-Landslagsspelande Gurra är helt given.
T.O.-Vissa vill ha upp Tomas i banan men jag tycker han har varit bättre längre ner i densamma när han får hämta boll, titta upp och fördela den därifrån. Snabbheten som krävs längre upp har han tappat men fotbollsögat är ett av allsvenskans bästa och kommer till sin fulla rätt på denna position.

Sella-Sellahataren får vi vänta med att träffa till 22a visserligen men då kommer det bli livat. Sella är dock bättre än någonsin och hade han varit 22 och inte 32 hade han varit landslagsaktuell igen. Tycker dessutom det där med att betala skatt är onödigt vilket gillas.
Pärlan-Visst det har inte klickat klockrent på försäsongen men man ser att kvalitén finns där och det är inte lätt att komma till ett blåvitt med de kraven på att prestera från att ha kommit ifrån ett lag utan publik etc. När allsvenskan nu börjar kommer det fungera bättre. Får otroligt mycket stryk och här gäller det att domarna är med.
Elmar-Försäsongens bästa blåvittspelare, han var dessutom fenomenal långa stunder under halvåret han var hos oss i höstas. En av allsvenskans största profiler iår. Krigar på VARJE boll hur omöjlig den än ser ut, oftast hinner han dessutom.

Tobbe-Ja, motivering överflödig. Allsvenskans bästa anfallare är solklar.

Bänk:
Sandberg-Målvaktsmackan kommer få förtroendet på bänken iår med. Dahlin lär snart lämna klubben, medan han vacklat rejält har Sandberg varit bra det man hunnit se av honom i de matcher han fått chansen.

Toumu Turunen- Finnen verkar alltmer komma tillrätta i götet och i laget, det som blir bättre är språket givetvis, han kunde knapphändig engelska och ingen svenska när han kom vilket var lagom käckt, men iår blir det bättre.
Sebastian Eriksson-Seb får i brist på alternativ agera försvarsreserv nu. Kan tyckas underligt att jag ej har honom i startelvan, detta beror på två saker: dels har han varit skadad och dels vill jag ha T.O. i den rollen.

Alexander Falsetas-Ett offer för den hårda konkurrensen, jag tycker han varit bra på försäsongen men det går samtidigt inte att se vem han skulle peta i nuläget. En klockren inhoppare dock.
Tobias Sana-En sådan här trollgubbe måste ju med på bänken nu när vi har sju man där. En spelare som förvisso kan försvinna ur matcher ibland men lika gärna snurra upp fem man och sätta bollen i krysset från 45meter...En joker som ska vara med i en trupp.

William Atashakade-Inga garantier i världen för att det är rättstavat... Han gjorde mål efter 3sekunder när han hoppade in sist på Valhalla. Krigar på varje boll vilket syntes redan i debut borta mot Stabaek ifjol. Lovande så det står härliga till.
Chris Mbamba-Vi såg honom mot Qviding och där gjorde allt annat än bort sig, brukar vara rätt bra i U21-laget och får här chansen. Lär dock inte vara med länge när alla spelare nu kommer tillbaka.

Kommentarer
Postat av: Glenn (Broder Ragnar)

En given startelva och en stark bänk. Blåvitt är ju tippade favoriter till sm-guldet vilket e helt rätt o riktigt. Kommer att bli ett blåvitt år i år!

2010-03-11 @ 16:57:18
URL: http://ironinsforkampar.blogg.se/
Postat av: IK

RIVA TUVE ALÉ RIVA TUVE ALÉ ALÉ!!!!!

Imon blir det slakt!!

2010-03-12 @ 07:25:48
URL: http://ironinsforkampar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0