Allsvenskans hetaste match, omgång för omgång, del 1

Vi vet att det numera inte är så mycket humor etc på IK, men vi ser det som att vi har det med om än i mindre omfattning än tidigare. Att det är mycket sport beror ju på att det varit os och att fotbollsallsvenskan börjar till helgen.

I detta inlägg tänkte jag, FH, gå igenom varje allsvensk omgång och utse den hetaste matchen i varje runda.
Vad är då hetast? Vilka kategorier har jag använt. Tja, förväntad publik, tänkt stämning, historia mellan lagen är tre viktiga punkter jag tagit hänsyn till där.

Omgång 1
Kalmar FF-IFK Göteborg.
Aik tog förvisso dubbeln ifjol men annars är detta de två giganterna de senaste åren. Många dueller har utspelats mellan lagen de senaste åren och som premiär en lördag eftermiddag, premiär och heta spelare. Det kommer smälla och inget av lagen tänker vika sig. Smockfullt på Fredriksskans blir det och en mycket stor bortaklack kommer höja denna, allsvenskans första match 2sill10 till en mycket het inledning av serien.
I övrigt en rätt blek premiäromgång.

Omgång 2
Djurgårdens IF-Helsingborgs IF
Dif måste inleda serie bra för att inte hamna i en negativ spiral likt fjolåret, man inleder på Borås Arena mot Häcken och den lär man torska. Här möter man ett HIF som även de måste inleda bra för att det inte ska snackas alltför mycket om att "det var bättre på Henke Larssons tid". Två forna storlag som nu måste ta en seger, HIF inleder ju mot BP hemma och kan med två raka segrar. Två fansskaror som drömmer om fornstora dagar och två lag som som sagt måste ha en bra inledning av allsvenskan. Att det inte blir någon publik på matchen pga difs assyriskafadäser är en minusfaktor givetvis men hett lär det bli.

Del 2 kommer inom de närmaste dagarna...iaf innan omgång 3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0