Tränarkurs-The Jonas Olsson Way!!

För er som ej vet det är Jonas Olsson tränare i IFK Göteborg.

VÄLKOMMEN TILL TRÄNARKURSEN!!!

Vi börjar bakifrån med försvarsspelet, målvaktsspelet lämnar vi därhän, men ett tips där är att sälja seriens bästa målvakt och istället ha två juniorer utan en enda allsvensk match i truppen, det garanterar en säkerhet för backlinjen!

FÖRSVARSSPELET FEM ENKLA REGLER!!!

1.Spela ALDRIG, och då menar jag verkligen A-L-D-R-I-G ihop en backlinje. Nej, byt inför varje match ut minst en spelare, helst en av mittbackarna, för att skapa så mycket osäkerhet du kan!

2.Punkt ett kompletterar du med att låta de spelare som trots allt är kvar från förra matchen byta plats med varandra i största möjliga mån.

3.Har du en naturlig vänsterback i truppen och back som är allround men varit bäst som just vänsterback? Låt då för jösses gubbar ingen av dem starta!!! Nej, till vänster i backlinjen sätter du din högerbacksreserv!

4.Har du fem hela mittbackar i truppen? Låt för allt i världen bara EN spela, som komplement till honom sätter du din enda renodlade vänsterback. Detta gör att vi fint kan infoga punkt tre med denna punkt!

5.Zon eller man-mot-man försvar undrar ni? Det spelar ingen roll, huvudsaketn är att det ser kaosartat ut i så så gott som varje situation. Det höll ju mot topplag som Väsby (superettan), Aik (14:e plats), Åtvid (15:e), TFF (16:e) eller just det ja, mot de två sistnämnda gick det ju ej!

MITTFÄLTSSPELETS FEM ENKLA REGLER!!!

1. Helst ska du komplettera din fyrbackslinje med 3 defensiva mittfältare, till detta har du två yttrar som måste slita även i defensiven.

2.Fungerade det med två defensiva, två yttrar och en offensiv spets i ett par, tre år innan du fick eget ansvar? ÄNDRA PÅ DET FÖR TUSAN!!! Hur? Ja, helst med olika varianter varje match, det ger trygghet!!!

3.Även på mitten skadu låta spelare spela ovana positioner, äve om det är U21/A-landslagsmän du flyttar på. Låt för inget i världen den bästa centrala mittfältaren spela annat än vänsterytter! Köp istället en svindyr,värdelös spelare från en "allianskollega" som du spelar med i evighet.

4.Behöver du göra mål på slutet? Ligg då kvar med din fyrbackslinje, ta ut den offensiva, centrala mittfältaren (som om han är från Åtvid oftast varit bäst på plan) och sätt in en defensiv mittfältare. Det är ett genidrag ingen annan tränare använder och kommer därmed överraska!!!

5.Har du en spelar i truppen som är överlägset sämst av alla i föreningen? Låt honom spela varje match!!! Är han sliten? Släng iaf in honom som joker, ibland lyckas bollen ta på honom och gå in, Att det beror på att han är lika rörlig som sfinxen är en annan femma.

ANFALLSSPELETS FEM ENKLA REGLER!!!

1.Spela HÖGST med en renodlad anfaller, helst ingen alls!!!

2.Tappade ditt lag en spelare med, på er nivå, unika egenskaper ifjol somras? Bry dig inte om det utan fortsätt spela på samma sätt. Att det totalhavererar struntar du fullkomligt i!!!

3.Hittar ditt lag ingen vägen igenom motståndarförsvaret? Sätt då in din gubbe på 1,5meter och tjonga mot honom!!! Detta knep fungerar extra bra mot motståndare som är en halvmeter längre än gubben du slängde in!!!

4.Chansa ALDRIG offensivt, oavsett om du ligger under med 1-3 med 15min kvar!!! Du kan en gång av tusen reducera och kvittera ändå.

5.Lägg högst 10% av all tankemöda på offensiven, mer behövs ej!!!

ALLMÄNNA RÅD OCH TIPS!!!

1.När publiken skriker "Byt då för fan, grabbarna är ju helst slut", "Men anfall då" eller den på sistone alltmer populära "AVGÅ" riktade mot dig, se det inte som något annat än glada tillrop!!!

2.Det är bara fördelar med att åka ur en serie, mindre medieexponering innebär mindre tryck på dig!!!

3.inse ALDRIG att din taktiska okunnighet är orsaken till en förlust.

4.Var alltid lika tråkig på presskonferenserna och säg "Vi gjorde en bra match" hur kasst det än var!!

5.Inse ALDRIG att du ska avgå!!!

Slutligen.

Ni kommer väl på den avslutande kvalmatchen i november när vi ska åka ur mot Syrianska och tvingas se deras fyra tusen firande fans riva bortaläktaren?

LYCKA TILL MED ATT FÖRDÄRV...FÖRLÅT FÖRÄDLA DITT ALLDELES EGNA LAG!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0