Ogenomtänkt uppträdande av Elfenbenskusten

Förvisso var 2-0-målet hands, men det stod mot slutet ganska klart att Brasilien skulle vinna matchen. För att kunna gå vidare från gruppspelet kommer därmed Elfenbenskusten behöva hjälp av just Brasilien som måste slå Portugal i sista omgången, helst med ett par mål. Att då gå in stenhårt och, avsiktligt eller ej, skada brasilianska spelare och sen spela över så Kaka blir utvisad känns rätt korkat.

I dagens första match räckte var Slovakien det land som mest av allt behövde vinna men det syntes inte. Det syntes inte vid 0-0, eller vid 1-0 eller vid 2-0 utan Paraguay var helt enkelt bättre.

Nya Zeeland skrällde genom att öppna målprotokollet mot Italien men sen blev man förbannad. Visserligen håller han i de Rossis tröja men som Glenn Strömbergs sa då faller man framåt och inte bakåt. Även om han höll i tröjan så kan ingen snacka bort att han slänger sig, som han gjorde i premiären med fast då mitt på plan.

Morgondagen inleds med Portugal-Nordkorea, här bör ju Portugal vinna men man vet inte var man har Nordkorea än och med lite flyt och mycket hårt arbete kan de nog faktiskt hota.

Chile-Schweiz följer sen, båda lagen med varsin vinst i ryggen, kan bli en bra match. Ska bli kul att se vad de kan göra åt varandra. Sist följer en måstematch för Spanien mot Honduras, som blev självständiga från just Spanien 1821. Vinner inte Spanien den kommer det vredgas på den Iberiska halvön...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0