Inför vm-starten. Grupp H.

I denna grupp finner vi en av de absolut största favoriterna till slutsegern i hela tjottaballongen (det ordet hör ni inte varje dag!) i form av Spanien. Det är ju alltid en favorit i varje grupp men att påstå att Spanien är den största gruppfavoriten i hela vm. Man har ett lag som är överlägset alla andra i denna grupp. Man har övervunnit spöket att man inte kan vinna turneringar via em-guldet sist, men det gäller att överleva det i ett vm med. Vi har alla bilder i huvudet från sista gruppspelsomgångarna när tvproducenterna zoomar in gråtande spanska fans, det lär iaf ändras iår beträffande att de inte behöver gråta redan i gruppspelet. Spanien tar enkelt hem gruppen som även innehåller Schweiz, Honduras och Chile.

Honduras såg vi i sportnytts reportage igår, de spelade då i otroligt vackra tröjor och hade ett otroligt vackert smeknamn, dock får man det ungefär lika tufft i vm som sitt svenska look-a-likes haft under våren. Honduras kan dock plocka poäng i denna grupp som med vm-mått mätt håller sanslöst låg klass. Man får givetvis pisk av Spanien men kan man slå Chile i premiären finns faktiskt hyfsade möjligheter till avancemang även om jag personligen tror att de får svårt att vinna mot Schweiz. En liten outsider om andraplatsen i gruppen således.

Chile är för min egen del starkt förknippat med Marcelo Salas, i viss mån även Ivan Zamorano men Salas är likväl den som i min bok symboliserar Chiles fotboll. I detta vm spelar ingen av de nämnda gubbarna men Chile kan faktiskt ta sig vidare från gruppen iaf. Nyckeln ligger i premiärmatchen mot Honduras, det lag som vinner den sätter enorm press på Schweiz (som troligen förlorar premiären mot Spanien) och har således en chans. Jag tror dock att man får svårt och att Chiles vm-äventyr tar slut redan i gruppspelet.

Spanien har hamnat i en grupp som gör att de kan låta spelare läka sin sår över gruppspelet för att sedan vara helt fit för utslagsningsrundorna. Jag personligen tror att Spanien tar bronset i vm, så att de är jättefavorit i denna grupp är således ingen överraskning, man är ett av de lag som troligen tar full pott, nio poäng, i gruppspelet och tja,det finns inte så mycket mer att säga än att man är överlägsna övriga gruppmotståndare.

Schweiz är det lag som antagligen är mest nöjda med lottningen, ty det gör att man kan nå åttondelsfinal vilket är målet, väl där lär man få det för tufft men att man kommer tvåa bakom Spanien verkar vara det allmänna tipset. Jag höjer ett litet varningens finger för Honduras i den kampen men nog borde Schweiz normalt sett ta andraplatsen.

Tips:

1.Spanien
2.Schweiz
3.Honduras
4.Chile.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0