Inför vm-starten. Grupp G.

Grupp G kallas för "dödens grupp" och är en stenhård grupp minst sagt. Ett av lagen som alltid kan vinna vm, Brasilien, två av de lag flest nämner som outsiders till vm-segern Portugal och Elfenbenskusten samt ett Nordkorea som inte någon vet något om alls egentligen. Vi på IK är rätt övertygade om att Nordkorea tar hem gruppen och övriga får slåss om andraplatsen.... Eller så är vi övertygade om att de blir sist...Välj själva vad ni tror är mest rimligt.

Elfenbenskusten är ett lag med Drogba och ett annat utan, nu ryktas det ena dagen att han kommer spela varje match, nästa dag kan han inte spela alls, nästa kan han spela på sprutor i de viktigaste matcherna för att sedan låta det där börja om igen. Huruvida Drogba spelar eller ej får man således se när matcherna drar igång. Svennis mannar är dock det överlägset bästa afrikanska laget och bär i mångt och mycket hela afrikas förhoppningar på sina axlar. Det är ett lag som är starka i alla lagdelar (faktiskt även utan Drogba) men ska man nå riktigt riktigt långt så är Drogbas medverkan ett krav. Jag tror i nuläget att han spelar mot Brasilien och Portugal men får vila mot Nordkorea. Elfenbenskusten slåss väl i första hand med Portugal om andraplatsen och jag tror att Elfenbenskusten tar den åtråvärda andraplatsen, med eller utan Drogba.

Portugal hade självfallet avancerat vidare från så gott som alla andra grupper men denna lottning är mördande och man får det väl tufft nu. Nanis skada är ett avbräck självfallet och hur duktig Cristiano Ronaldo än är så är fotbollen en lagsport och det gäller att ha ett starkare lag än vad Portugal har i en sån här grupp. Deras öden och äventyr avgörs i mångt och mycket redan i den första matchen mot Elfenbenskusten, Portugals hopp ligger väl i att Elfenbenskusten där inte hittat ett riktigt bra spel utan Drogba om han nu ej spelar. Jag tror Portugal blir det av de tre stora i gruppen som får lida mest av dödens grupp.

Brasilien är gruppens favorit trots allt och med Dungas spelidé kommer man inte "leka bort" några matcher heller. Ett kollektiv som kommer mala ner motståndarna.

Nordkorea vet man egentligen inget om men de lär få det tufft i vm, dock intressant att se dom spela för första gången. Man hade dock Sydkorea i sin grupp, ett Sydkorea fler tror på men tänk då på att Nordkorea spelade jämnt i de båda matcherna, 0-0 båda gångerna. Kan vara värt att ha i tanken för de som tror på Sydkorea men inte alls på Nordkorea. Jag tror nog Nordkorea blir en tuffare nöt att knäcka än många tror. Det politiska lämnar vi därhän.

Tips:

1.Brasilien
2.Elfenbenskusten
3.Portugal
4.Nordkorea.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0