Inför vm-starten. Grupp E.

Grupp E är extra intressant framförallt för Glenn vars Danmark spelar i gruppen. Själv har jag en Hollandshalsduk från EM 1992 då Holland var hemmalag i Götet. Övriga lag i gruppen är Japan och Kamerun. Detta är en grupp Holland givetvis bör spela hem utan att förta sig, men därbakom blir det hyperintressant. Holland är som sagt favoriter och vi kan faktiskt få ett så, för oss neutrala fans, delikat läge att det blir en målskillnadsaffär mellan övriga tre lag om att ta andraplatsen och den andra åttondelsfinalsplatsen.

Holland är som alltid i varje mästerskap en outsider till titeln, tidigare mästerskap har dock motsättningar internt ställt till det (vi minns alla när spelarna slogs på planen efter en match) det har varit stökigt med alltifrån svarta-vita spelare, våldtäksanklagelser, spelares bästa vänner i laget som ej tagits ut, Bergkamps flygrädsla etc. Inför detta mästerskap verkar man dock ha förstått att ska man prestera på den nivå som krävs för att gå riktigt, riktigt långt krävs det att laget agerar som just ett lag! Just det gör Holland till en livsfarlig outsider till titeln, men det kan lika gärna bli direkt respass om man mot förmodan inte vinner premiären mot Danmark.... Svårtippat gäng men jag tror de gör ett mycket bra slutspel och kan gå riktigt långt, vinner gruppen gör de otivelaktigt (varje gång man skriver sådär går det tipset åt skogen...)

Danmark som kom före både Portugal och Sverige i kvalet kan mycket väl nå iaf en åttondelsfinal men väl där väntar isf troligen Tyskland och då tar äventyet slut. Danmark inleder i en match där ingen förutom danskarna själva tror att de ska kunna få med sig poäng, något som kan vara bra för Morten Olsens mannar. Man kan fila på en del detaljer som man inte kan nöta innan det blir allvar och ändå ha alla möjligheter i världen att avancera även vid förlust. Jag tror Danmark kommer ta sig vidare, nyckelmatchen kommer i omgång 2 i gruppspelet då man ställs mot Kamerun. Kan Danmark neutralisera Etoo där så tar man sig vidare för bakåt är Kamerun likt de flesta afrikanska lag inte lika starka. Det blir således åttondelsfinal för Danmark men inte mer.

Japan kommer vara ett extremt ettrigt lag, precis som alltid, men som alltid har man det tuffare offensivt. Det känns verkligen inte som att Holland,Danmark eller Kamerun får uppleva ett nytt svenskt 1936 drama och i denna tuffa konkurrens känns det som att varje poäng Japanerna tar är en oväntad poäng. Dock lär de verkligen ALDRIG ge sig utan kriga ända in i kaklet.

Kamerun har ett fåtal spelare som gemene man känner till men i övrigt känns Kamerun för tunna och något nytt vm 1990 blir det inte för Kameruns del. Frågan är även hur mycket det störde med Etoo's utspel om att bojkotta landslaget efter Millas utspel nyligen? Kamerun kommer dock vara med och slåss om åttondelsfinalsplatsen hela vägen ty man slår Japan i premiärmatchen, och även om man sedan torskar mot Danmark så lever hoppet inför sista matchen, då har man dock Holland och där tar det roliga slut.

Tips:

1.Holland.
2.Danmark
3.Kamerun
4.Japan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0