Inför vm-starten. Grupp B.

En grupp med en riktigt, riktigt tung favorit till gruppsegern i form av Argentina. Dock ställer jag mig lite frågvis till Argentina detta vm, visst har de många fantastiska spelare men laget ser rätt obalanserat ut. Visst gör man fyra mål i varje match kan man ju släppa in tre men gruppresan kan mycket väl bli tuffare än vad många tror. Sydkorea är alltid jobbiga att möta, ettriga som få och väldigt dicplinerade, Nigeria under Lagerbäck lär vara bättre defensivt än någonsin innan, Grekland har nog insett att man inte kan leva på EM 2004 längre så visst det är ett favoritskap på Argentina, men att tro att de ska leka hem gruppen känns inte riktigt realistiskt.

Argentina är som redan skrivits favoriten i gruppen, dock får man inte glömma att de faktiskt hade det tufft att ens ta sig till vm under maradonas ledning. En del trupputtagningar, eller snarare ickeuttagningar har väckt många frågor och hur klarar man av en ev motgång i premiären mot Nigeria? Ett Argentina i medgång blir otroligt svårstoppade, men om man bara skulle nå en pinne eller rentav förlora mot Nigeria, klarar man verkligen av att hämta sig från det sen? Jag tvivlar men anser ändå att Argentina är ett av turneringens stora outsiderlag i kampen om titeln.

Nigeria är ett lag vi i Sverige kommer få följa närmare än någonsin via Lagerbäck men jag tvivlar verkligen på att det är detta afrikanska lag som kan slåss med de stora elefanterna. Visst kan Lasse Lager få hyfsad ordning på defensiven men att de ska gå längre än en åttondelsfinal som max tror jag inte alls på. Nigeria får det tufft att ens avancera från gruppen.

Sydkorea är ett svårbedömt lag, man brukar inte direkt följa j-league där de flesta spelar, några namn sticker ut och så fort man sågar Sydkorea kommer någon säga "minns vm 02!" men det är en stor skillnad nu, då var vm på hemmaplan och man bars fram nu spelas det i sydafrika och sydkorea får det svårt. Dock kan man mycket väl nå en åttondelsfinal då gruppen bakom Argentina känns väldigt öppen men väl där ska det bli tvärstopp för Sydkorea.

Grekland har haft lite baksmäll i mästerskap efter em 2004 och känns inte jätteheta i Sydafrika heller, jag tycker Grekland är gruppens sämsta lag och antagligen blir resultaten därefter. Har mycket svårt att se att de ska kravla sig vidare från gruppen.

Tips:

1.Argentina
2.Sydkorea
3.Nigeria
4.Grekland


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0