Inför vm-starten. Grupp A.

GRUPP A!

Grupp a är mycket intressant, rent fotbollsmässigt innehåller gruppen med Sydafrika,Mexico,Uruguay samt Frankrike kanske inte så mycket jättespännande men hemmanationen är alltid hemmanation i mästerskap och Frankrikes nya 4-4-3 system ser onekligen intressant ut.

För hemmanationens del är invigninsmatchen mot Mexico helt avgörande för vm. En seger är nästan ett krav för att avancera, dock är ju förutsättningarna likartade för motståndarna. Klarar Sydafrika av Mexico ligger vägen mot avancemang om inte öppen så iaf rensad från de värsta hindren. Då borde det räcka att spela oavgjort mot ett på pappret starkare Uruguay och då kan man sedan förlora mot Frankrike och antagligen ändå avancera.

Mexico som hade en släng av "Svennis" är som de brukar med i VM och lär som vanligt de sista årtiondena få mycket svårt, visst kan en seger mot Sydafrika i premiären göra att hoppet om avancemang lever men det känns som att detta är gruppens svagaste lag när parametrar som hemmaplan etc vägs in. Så vi som minns den legendariske Jorge Campos i Mexicos mål får nog fortsätta ha honom som störste Mexicanske vm-hjälte ett tag till.

Uruguay är lite av en outsider i vm enligt en del, personligen har jag svårt att se att de avancerar förbi en åttondel. Kan/bör dock ta sig vidare från gruppen även om deras öppningsmatch mot Frankrike antagligen blir för svår så bör de normalt slå både Mexico och Sydafrika. Nyckelmatchen för Uruguay kommer i omgång 2 då man ställs mot Sydafrika, en seger där är ett måste, tar man det avancerar man via att nå det resultat som behövs i sista matchen mot Mexico.

Frankrike är självfallet storfavorit till att vinna gruppen och jag kan inte se något annat jag heller, man har det lite smårörigt kanse med en befolkning som inte direkt älskar sin förbundskapten och lite stökigt kring några spelare men det kan vara fördelen med att vm går i Sydafrika, det blir lite mindre tryck från de olika lagens fans på plats vilket kan underlätta om det börjar gå emot. Frankrike vinner gruppen tämligen enkelt men får oerhört svårt att ens vara riktigt nära att upprepa 1998 års succé.

Tips:

1.Frankrike
2.Sydafrika
3.Uruguay
4.Mexico

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0