Gårdagens וועלט טשאַמפּיאַנשיפּ

Igår var det tre matcher och vm startade på allvar, IK:s vm-bevakning skulle ta ordentligt fart via att även AH bloggade men eftersom ingen egentligen trodde han skulle "hinna med" det när det började redan 13 så är vi inte förvånade över missen heller.

Gårdagens matcher såeldes:

Sydkorea-Grekland.
Här talar vi klasskillnad modell gigantisk, Grekerna var rötna helt enkelt och hade verkligen ingenting att hämta mot ett starkt Sydkoreanskt lag. Personligen blev jag lite överraskad över hur lama Grekerna var, att Sydkorea var skulle gå längre än Grekerna trodde jag men jag trodde nog att Grekerna här skulle nå ett oavgjort resultat. Dock ska inget tas ifrån Sydkoreanerna de gjorde det hela mycket bra och var mycket välförtjänta vinnare här. TJa, vad ska man säga mer egentligen? Spelar Grekland såhär så får de slåss för att inte bli sämsta vm-laget. Sydkorea däremot kunde vunnit större men slet ju inte ut sig i första matchen direkt.

Argentina-Nigeria.
Detta var en underhållande match, Nigeria kunde mycket väl fått med sig en poäng som matchen blev, men Argentina kunde även vunnit med betydligt mer än 1-0. Chanserna fanns åt båda håll och Lagerbäck är väl förvisso inte nöjd iom förlusten men det var mot ett av favoritlagen till slutsegern och med lite mer tur hade Nigeria tagit minst en poäng. Dock skapade Argentina såpass mycket att en normal dag hade man kunnat släppa in ett par,tre mål och ändå vunnit.

England-USA.
Det gick förvisso att se hela matchen men långa stunder av andra halvek störde "atmosfäriska störningar" tvbilden här så man var lätt irriterad över det men vi kan väl konstatera att England hade vunnit om man haft en målvakt? Okej, bra. USA var dock precis så bra som jag trodde på förhand.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0