Gårdagens Craobh domhan

AH:s genomgång av lagen försvann i hans sill&nubbe ätande&drickande igår, vi ser fram emot hans starka comeback idag! Men trots att det inte blev en djupgående analys igår så spelade de fotboll tro det eller ej, de väntade ej på att AH skulle "BLOGGA OM DET!" :)

Portugal-Brasilien.
Medan de icke så intresserade valde midsommarmat satt vi som verkligen gillar fotboll och tittade på Portugal-Brasilien (eller Nordkorea-Elfenbenskusten). Detta var en match som visserligen ibland glimtade till men det var samtidigt uppenbart att båda gick vidare på detta resultat. Visst försökte Portugal ibland att få till det där segermålet som krävdes för att vinna gruppen (och slippa Spanien), men det var inte så hett egentligen. Dock var det fan så mycket bättre än midsommarkäk, är det vm ser man vm-punkt!

Nordkorea-Elfenbenskusten.
Svennis mannar (varför skriver man det istället för Elfenbenskusten, man ändrar ju till "Svennis mannar" för att man tycker Elfenbenskusten är för långt, jaja...) gjorde 3baljor men det hade ju inte räckt vad de än gjorde när Portugal tog poäng mot Brasilien. Afrikanerna fick återigen i vm sota för att de hamnat i "dödens grupp" och fick respass redan i gruppen, med en mer "normal" grupplottning hade de gått vidare, men men det gäller ju att ta de poäng som krävs oavsett vilka man möter "svårare" än så är det inte.

Chile-Spanien.
Visst det var underhållande ett tag, och det är två lag som kan avancera en bra bit i vm, men efter att Chile gjort 1-2 rätt turligt och båda lagen var fullt medvetna om resultatet i den andra matchen blev detta en längre variant av slutminutrarna av Sverige-Danmark i EM04, dvs de stod bara och bollade på egen planhalva. Det var givetvis inget att säga om så sett, men det var antagligen lika pinsamt att se för spanjorer och chilenare som det var som svensk/dansk 04, även om det som sagt var solklart, de hade skaffat sig förutsättningarna för att göra det men jag funderar lite på hur Chile vågade med tanke på att Schweiz mycket väl kunde tryckt in ett par bollar iom att det var så lång tid kvar. Förövrigt var ju utvisningen rätt skum men men.... Båda vidare.

Schweiz-Honduras.
Jag såg som sagt Chile-Spanien så denna kamp är svårbedömd så sett, men man får helt klart se det som ett svaghetstecken av Schweiz att de inte fick hål på Honduras.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0