Gårdagens першість світу

Igår gick som alla vet ytterligare två åttondelsfinaler av stapeln, inget av lagen spelade fotboll "The Jonas Olsson way" (läs hans fotbollsskola som kommer på bloggen idag!!) utan försökte verkligen vinna sina matcher.

Först ut var Holland-Slovakien i en match där Holland stundtals verkade lika inspirerade som man själv är när man precis dukat fram frukost, lagt fram tidningen, sjunkit ner lite i stolen och andats ut för att precis då märka att kaffekoppen står kvar på köksbänken. Slovakien försökte så gott de kunde men en enkel analys är att de helt enkelt var sämre även om de som AH skrev brände några bra lägen. Dock var känslan att Holland hela tiden hade minst tre växlar till att lägga in om det hade börjat brännas. Nu slapp de göra det. Visst kan man luras av slutresultatet och tro att det var jämnt, men då Slovakiens mål kom som matchens absolut sista spark så var det ingen fara på taket. Holland hade Robben (nej anti,inte Robben Island) tillbaka, han gjorde mål och byttes ut, snacka om att visa sin klass. Dessutom bidrog "Unge Bebben-look-a-like" till ett mål och Holland var enkelt vidare. Nästa match blir LITE svårare för Hollands del. Eftersom Glenn tror jag ska skriva att jag har en Hollandshalsduk så skriver jag inte det.

Brasilien-Chile var kvällsmatch och här hade Chile faktiskt chansen att skaka Brassarna rejält, men det hade krävts att man satt ett av sin halvhyfsade lägen i början för att få det majestätiska Brasilien i gungning. Nu var det över 90minuter inget snack överhuvudtaget och Brasilien visade även långa stunder upp ett spel som borde få alla belackare av att detta Brasilien spelar tråkigt att hålla käft. Jisses vad vi alla ser fram emot kvartsfinalen mellan brassarna och Holland, det blir en match med "vacker fotboll" det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0