Gårdagens Светско првенство

Igår gick då de två första kvartsfinalerna av stapeln och ni alla trodde att AH skulle göra sin plikt och minst avskedsblogga om lagen som åkte ur men icke då. SKANDALmailen från er är mottagna och detta inläggs inledning gör att han förhoppningsvis känner pressen från fansen att blogga.

Ja,igår gick två kvartsfinaler av stapeln och vilka matcher sen. Gårdagens tordes vara den bästa vm-dagen såhär långt. Matcherna kanske inte alltid var mest välspelade, men enbart klackar, tunnlar och grejer i en match är sådant bara amatörer uppskattar. IK är dock experter och uppskattar mycket annat i matcherna.

Först ut var Holland-Brasilien vilket blev en match vi kommer bära med oss i våra medvetanden länge. Första halvlek var brassarnas, som det sades i alla media redan igår kväll var känslan att Brasilien skulle vinna med 2,3bollar tämligen enkelt. Dock fick vi återigen se att fotboll är något av det svåraste som finns att förutse utgången av och ett rejält försvarsmisstag av Brasilien gjorde att Holland vann. För när 1-1 kom sa jag direkt "nu vinner Holland" och jag hade som vanligt rätt (det är därför jag ligger toksist i IK:s VM-tips). Att sedan dra på sig en sådan totalt idiotisk utvisning underlättade ju inte direkt för Brasiliens del. Holland har nu en semifinalplats i sin hand och blir självfallet JÄTTEfavoriter i den. Men det var ju det där med att man ej ska sia om fotbollsmatchers utgång och tro sig veta hur det går....En fullkomligt briljant match var det oavsett. Ska vi gissa att Dunga är lika uppskattad i fotbollsbrasilien som konstgräs är uppskattat bland riktiga fotbollsspelare?

Kvällens match var den som på förhand kanske var dagens "andrasortering" av matcherna men jisses det var en match som verkligen hade ALLT!! Eller som AH kommer skriva "FEEL IT GHANA IS HERE!!". Uruguay-Ghana var det som stod på schemat och efter den första kampen som jag och Glenn enades om höll "bottennivå i div.6" (en dos ironi där ja) så var förhoppningarna på den här kampen mest att kunna luta sig tillbaka och glana på en halvdan kvartsfinal som kvällsmåltid. Men jösses, vilken match det blev.
Jag höll på Ghana av den enkla anledningen att det vore skoj för afrikansk fotboll att få sitt första lag vidare till semi. Ghana tog även ledningen på ett skott som vissa hävdar att målvakten skulle tagit, men jag hävdar att han hade svårt att se det, delvis för att en ghanes täckte bollbanan mycket bra och flyttade på sig i precis rätt ögonblick för att inte vara ivägen för bollen men tillräckligt sent för att målvakten inte riktigt skulle hinna dit. 1-0 Ghana och läktarna var ett enda festhav, då varenda afrikan höll på Ghana här.
Uruguay vägrade ge sig och anfallsparet skapade en del men kvitteringsbollen kan tillskrivas bollen (där fick jag till en sann gprubrik) även om Forlans frispark var bra slagen så hade Kingston tagit den med en riktigt boll. 1-1 och då sade jag "nu vinner Uruguay". Matchen var sedan extremt spännande även om de sista minutrarna av ordinarie tid blev precis så intetsägande som sista minutrarna innan en förlängning när det är oavgjort allt som oftast blir.
Första förlängninskvarten präglades av att de mest var rädsla för misstag och att inte offra något bakåt. Andra förlängningskvarten var desto mer underhållande,även om den var extremt nervkittlande och då kan man bara tänka sig hur det var för de som verkligen höll på något av lagen. Slutminutrarna av förlängningen måste vara något av de mest händelsrika förlängninsminuter som någonsin spelats, Suarez lekte målvakt i sista sekunden och stoppade förvisso bollen från att gå in och därmed en ghanesisk seger. Men de flesta var rätt övertygade om att Ghana likväl skulle sätta straffen och slå ut Uruguay. Gyan hade dock några sekunder där när han drog straffen i ribban som förevigt kommer gnaga i hans huvud, han har ju normalt sett varit iskall på straffar men denna drog han i ribban som sagt och vips hade vi en straffsparksläggning.
Nu kommer detta visserligen dofta lite dålig förlorare iom att jag höll på Ghana, men en regel om att döma mål när sådana där handssituationer dyker upp (likt frysta heat i speedway för de som kan den regeln) kanske vore på sin plats. Nu kan man verkligen säga att Uruguay tjänade på sitt fusk.
Straffsparksläggning kändes faktiskt rätt avgjord på förhand iom att den för Ghana var en gigantisk missräkning och för Uruguay en ren bonus. Uruguay vann också straffsparksläggningen efter en mycket iskall sista straff.
Uruguay gick till semifinalen där Holland väntar.

Totalt sett kan man bara sammanfatta gårdagens vm-matcher som en sån där dag då även den icke fotbollsintresserade måste ha blivit totalt fascinerad av spänningen, dramtiken,människoödena som skedde etc.
Fantastiskt helt enkelt,tack älskade fotboll för att du finns!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0